Bioparc València fitxa a la goril.la alemanya «Nalani»

0
303

«Nalani» va nàixer en Hannover a l’abril del 2006 i s’incorporarà al grup reproductor de goril·les del parc. Després d’un període d’aclimatació d’aproximadament 2 mesos en recintes interiors podrem veure en el seu hàbitat exterior.

.- Trasllat de “Nalani”. 23.10.2014

Ahir a les 16,30 h., va arribar a BIOPARC València, sense cap incident, procedent de Hannover la jove femella de goril·la per a incorporar-se al grup reproductor de goril·les del parc. El trajecte realitzat per carretera des del zoològic alemany on vivia des del seu naixement.

Durant els 2.000 quilòmetres que ha durat el viatge ha estat acompanyada d’un veterinari i el seu nou cuidador en Bioparc, que prèviament havia estat amb ella uns dies per a facilitar el seu millor trasllat i la posterior adaptació al parc.

Este trasllat forma part d’una directriu del Programa Europeu de Reproducció en Captivitat (EEP) d’esta espècie, per a incorporar la femella al grup reproductor que alberga BIOPARC, format per Mambie (1991), el mascle dominant que procedeix de França, i que va arribar en 2007 a València; Fossey (1999) que va arribar també en 2007 de Frankfurt, i Ali (2000), va arribar en 2011 procedent d’Israel.

Ara s’inicia un procés d’aclimatació, molt delicat.

En primer lloc a l’espai i climatologia que es desenrotlla en els recintes interiors, durant el mateix, el contacte amb els altres individus del grup es limita a ser visual i olfactiu.

Posteriorment, en 2 o 3 setmanes es realitzarà la unió amb Mambie, el mascle dominant.

A continuació i quan l’equip tècnic ho considera oportú, s’ajuntarà amb les femelles del grup.

Finalment es podrà observar-los a tots junts en el bosc equatorial de Bioparc.

Tot el procés pot tindre una duració aproximada entre mes i mig i dos mesos, sempre que totes les fases del procés vagin perfectament.

 

Els goril·les, són una de les espècies amb major amenaça d’extinció i estan catalogats en «perill crític» («Critically Endangered») per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

BIOPARC València, està especialment compromès amb la seua Conservació, ja que és una de les institucions seleccionades per a desenrotllar un Programa de Reproducció en Captivitat (EEP) .

 

*Fruit del qual va nàixer Ebo en 2012, el primer goril·la nascut a València i el nom del qual és tot un símbol, ja que és el nom d’un menut i valuós bosc de Camerun que alberga un grup de 25 goril·les, on la Fundació Bioparc col·labora en un important projecte d’investigació i conservació d’estos primats.

.- 25 i 26 d’octubre, entrada gratis als xiquets/es fins 12 anys, aportant 1 euro.

Esta arribada, coincideix amb la celebració del segon aniversari del xicotet goril·la este cap de setmana.

Amb eixe motiu, BIOPARC invita tots els xiquets de fins a 12 anys, a entrar gratis al parc aportant únicament 1 euro destinat íntegrament a projectes de Conservació. A mes en BIOPARC, hi ha un grup de «mascles solters» format per,  3 individus, un adult major, Jitu (1983) nafrat en 2008 des d’Anglaterra, i dos joves Thomas (2002) i Kabuli (2004) que van arribar en 2009, des de Rotterdam i Frankfurt respectivament.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Foto: Bioparc Valencia

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here