Carcaixent proclamarà este dissabte a les seues FM Cristina Chuliá i Mireia Catalá

0
408
Cristina Chuliá fallera major

Mireia Catalá fallera major infantil

El proper dissabte dia 25 d’octubre Carcaixent proclamarà les seues falleres majors de la localitat per a l’exercici 2015, Fallera Major, Cristina Chulià Gregori i Fallera Major Infantil Mireia Català Albendín. L’acte tindrà lloc a les 22:30 hores al Magatzem de la Ribera i comptarà amb la presència de tota la família fallera de Carcaixent i Molt Especialment amb les falleres Majors del 2014, la senyoreta Carla Gisbert Pinto i la xiqueta Cinthia Piluso Savall.

L’acte de proclamació de les Falleres Majors de Carcaixent marca el tret d’eixida del calendari faller de l’any 2015. A partir de dissabte se celebraran fins al mes de febrer les presentacions falleres de les diferents comissions de la localitat. Una cita ineludible i d’especial rellevància en el món faller de la Comunitat Valenciana i així va ser reconegut pel Consell de la Generalitat Valenciana en l’any 2012 atorgant-li la declaració Festa d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana.
Festa d’Interès Turístic Local
Les presentacions falleres que tenen lloc cada any en esta localitat de la Ribera Alta constitueixen un referent per a tot el món faller pel que fa a la realització d’este tipus d’acte tan particular propi de la festa de les Falles. Carcaixent sempre ha tingut una tradició molt arrelada lligada al teatre, la faràndula i la posada en escena. Des de principis del segle XX, les principals funcions teatrals, espectacles i representacions a nivell nacional han tingut una parada obligatòria al municipi. Es té constància gràfica de les mateixes des de l’any 1945.
Per este motiu, a Carcaixent les proclamacions de les falleres majors són molt més que mers actes fallers, ja que el treball dels membres de les comissions falleres en la preparació de les presentacions dóna com a resultat actuacions professionals, balls i decorats espectaculars i la composició de grans quadres finals, gairebé sempre sobre temàtica costumista valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here