Albalat acull este cap de setmana la XVI Assemblea d’Història de la Ribera

0
455

El propers 24, 25 i 26 d’octubre se celebrarà a Albalat de la Ribera la XVI Assemblea d’Història de la Ribera.

Les sessions acadèmiques d’aquest encontre comarcal d’historiadors i estudiosos, s’estructuraran al voltant de dues seccions: una miscel·lània i una altra monogràfica, a les quals s’han presentat al voltant de 40 ponències.

El tema de la secció monogràfica és a la Ribera del Xúquer. A gran trets els aspectes a tractar i que formarien part serien: sanitat pública, assistència hospitalaria, professionals de la sanitat (metges, infermeres…), higiene i salubritat públiques, polítiques sanitàries, menescals i salut dels animals, infraestructures sanitàries (hospitals, ambulatoris, primers auxilis, urgències), medicina alternativa (curanderos).

Les conferències inaugurals estaran a càrrec de Josep Lluis Barona i Carmel Ferragud de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència “López Piñero” – Universitat de València.

Enguany hi ha una novetat, degut a la preocupació actual per la sanitat, l’Assemblea es clourà amb una taula redona amb el títol “Cap a on va la sanitat pública valenciana?” amb la participació de Vicent Cucarella i Tormo (economista, investigador en l’IVIE), José Emilio Llopis Calatayud (director mèdic de l’Hospital de la Ribera) i Salvador Peiró Moreno (metge, especialista en salut pública).

Com en anteriors ocasion

Albalat de la Ribera

s, en la XVI AHR en la secció miscel·lània es tractaran aspectes sobre Fonts i Metodología, Arqueologia, Prehistòria, Història Antiga, Història Medieval, història Moderna, Història Contemporània, Història de l’Art, Geografia, ….

Les sessions estan obertes a tot el públic en general.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here