Els processos pendents impediran l’extinció jurídica de RTVV l’any 2015

0
282

El consell de liquidació de RTVV, que ha comparegut en les Corts, confia en poder pagar els creditors l’any vinent, tal com preveu l’acord de l’ERO

Morera (Compromís) ha assenyalat que l’oposició ‘refarà’ Canal 9 per inaugurar-lo el 9 d’octubre; Josep Moreno (PSPV) ha presentat més de 40 preguntes per escrit i ha advertit que si els liquidadors no responen els denunciaria a la Fiscalia per conculcar tres articles del Codi Penal, relacionats amb la conservació i gestió dels fons documentals administratius de RTVV; i Ignacio Blanco (EUPV) ha denunciat que els ‘veritables liquidadors són Fabra, Ciscar i Serafín Castellano’, al temps que ha anunciat que «malgrat que no sabem si estarà liquidada abans del canvi del govern el que sabem és que refarem RTVV’.

Foto: ACNEl president del consell de liquidació de RTVV, Carlos Cervantes, aquest dimarts a la comissió de control de RTVV a les Corts.
Foto: José Soler (ACN)
El prsident del consell de liquidació de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Carlos Cervantes, ha explicat que l’ens no podrà ser extingida jurídicament abans del 30 de juny de 2015, tal i com preveu l’acord de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), a causa dels processos judicials pendents.

Cervantes ha comparegut davant la comissió de control de RTVV a les CortsValencianes a petició dels grups de l’oposició i ha confiat en què l’any vinent es puga pagar els creditors i finalitzar les actuacions previstes en l’ERO, a excepció de les relacions jurídiques derivades de processos oberts, de naturalesa mercantil o laboral.

Cervantes també ha informat que el consell de liquidació ha sol•licitat que siga l’advocacia de la Generalitat Valenciana la que assumisca la defensa de les causes judicials pendents.

En una mateixa línia i a preguntes dels grups de l’oposició, el liquidador de RTVV ha dit que s’ha donat ordre de no pagar contractes amb l’empresa Triskel o amb el Vila-Real Club de Futbol “atès que estan pendents de processos judicials per no respectar condicions pactades en la prestació de serveis”.

Sobre l’arxiu audiovisual i administratiu, l’oposició ha presentat els seus dubtes respecte als treballs de conservació i l’estat en el qual s’emmagatzema. En aquestsentit, Cervantes ha dit que el desmantellament està duent-se amb assessorament dels treballadors i que es treballa perquè el centre de documentació dispose de tecnologia informàtica.

ACN

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here