Creixen els abandonaments i cauen les adopcions de mascotes a la Ribera

0
578
Gosseta recuperada per Ribercan
La protectora d’animals Ribercan, situada a Carcaixent ha donat l’alarma davant la situació d’abandonaments massius que es viu aquests últims mesos a la comarca.
Des de l’organització alerten del creixement dels abandonaments des d’aquest estiu 2014 en què s’han hagut de doblar esforços per tirar endavant als més de 150 gossos que tenen sota la seva protecció a l’espera de noves llars.
Pugen els abandonaments i cauen en picat les adopcions. 
La impunitat amb la que abandonen calaixos plens de cadells i adults a les portes del refugi, no només ha alarmat als propis voluntaris de Ribercan, sinó també a diversos agricultors de la zona que han oferit la seva ajuda per identificar els cotxes i les persones que abandonen cadells i gossos adults quan ‘ningú els veu’.
Els voluntaris s’han vist en l’obligació de canviar els seus horaris constantment per evitar que siguin controlats per aquestes persones que, per sorpresa de la protectora, algunes són reincidents.
Ribercan registra en aquestos mesos la dada més baixa d’adopcions en els últims 10 anys. 
Això suposa un refugi saturat que sense sortides de gossos en adopció no pot donar suport a les desenes de gossos abandonats que esperen als carrers i camps de la comarca, molts dels quals acaben en les gosseres contractades pels ajuntaments, les quals, a diferència de les protectores, no mantenen la política de no sacrificar animals.
Rescats al límit 
Gran part dels gossos abandonats presenten tumors, fractures, malalties, desnutrició severa, etc, que suposen un gran esforç econòmic. Esforç que Ribercan realitza amb els seus voluntaris organitzant esdeveniments constants i comptant amb el gran suport de la seva xarxa social facebook on més de 28.000 persones segueixen la seva feina i dedicació diària en la lluita per la protecció animal.
Els rescats duts a terme per Ribercan, ens deixen imatges impactants amb gossos abandonats lluitant per la seva vida com el cas dels cadells Nena i Ángel, i altres casos com el de la cadelleta CriCri que va acabar llançant-se de la balconada on la mantenien tancada amb les consegüents fractures.
L’esterilització, un acte que salva vides. 
Durant el mes de setembre i en col · laboració amb clíniques en diferents localitats de la comarca de la Ribera, Ribercan posava en marxa la primera campanya d’esterilització a preus reduïts, amb 70 animals (gossos i gats) esterilitzats com a resultat.
Si bé la dada és esperançadora, la protectora insisteix en la necessitat d’informar a la població sobre els beneficis d’aquesta pràctica sobre els nostres animals, la seva salut i el fre absolut que suposa davant els embarassos no desitjats.
Col · labora amb Ribercan 
Des de la protectora demanen la col · laboració ciutadana, podent seguir la situació diàriament a través de la pàgina de Facebook i on podem ajudar amb la difusió dels casos, adoptant, convertint-nos en casa d’acollida, aportant material o unint-nos a la iniciativa Teaming on podem ajudar amb 1 euro al mes.
 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here