Sueca invertix més de 90.000 euros en el Pla d’Ocupació 2014

0
346

Les regidories de Personal i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sueca posaran en marxa, en els pròxims mesos, el Pla d’Ocupació 2014 gràcies al Programa d’Ajuda de Foment d’Ocupació dirigit als Ajuntaments, convocat per la Diputació Provincial de València, i cofinançat per la Generalitat Valenciana, amb 30.418,23 euros; la Diputació, igualment amb 30.418,23 euros; i l’Ajuntament de Sueca qui, realitzant un enorme esforç econòmic, supera considerablement el cofinançament mínim requerit invertint més de 90.000 euros.

En concret, el Pla d’Ocupació en Sueca es va a desenvolupar a través de contractacions per a l’execució d’obres i serveis d’interés general, i pretén posar-se en funcionament a principis de desembre de 2014. “Segons el Pla d’Ocupació conjunt, les contractacions haurien de ser com a mínim per dos mesos i 20 hores; però, des de l’equip de govern hem considerat fer-lo per tres mesos de duració i a jornada completa, d’ací que hàgem decidit augmentar l’aportació municipal per a este Pla”, ha explicat la regidora de Personal, Raquel Tamarit.

Els beneficiaris seran persones desocupades, inscrites com a demandants d’ocupació en l’oficina del SERVEF de Sueca, des d’abans del 7 de maig, i que pertanguen a algun dels següents col·lectius: parats que tinguen almenys un any d’antiguitat com a demandants d’ocupació, jóvens menors de 25 anys i majors de 45 anys, si bé, en tot cas, almenys un terç de les persones que finalment es contracten hauran de tindre menys de 25 anys. “Era una prioritat per a nosaltres fomentar el treball. Entenem que on millor es poden invertir els diners és a crear llocs de treball, i ho hem fet quan la legalitat ens ho ha permés. L’any passat ens vam acollir al Pla d’Ocupació destinat a empreses i, enguany, participarem aportant el triple de la quantitat econòmica que ens corresponia, destinant 90.000 euros dels fons propis de l’Ajuntament a este Pla”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Mª José Sarrió.

Els candidats, que hauran d’estar inscrits com a demandants d’alguna de les ocupacions convocades, seran preseleccionats a través del SERVEF de Sueca. Per tant, no s’han de presentar instàncies en l’Ajuntament fins que no se’ls haja avisat des del SERVEF. Les places a oferir són: peons d’oficis múltiples, auxiliars administratius, oficials pintors, oficials electricistes, formació professional grau superior àrea d’informàtica i formació professional grau superior àrea d’integració social/educació infantil. El còmput global de places està encara en estudi, però, com a mínim, s’oferiran 26 llocs de treball ja que se’ls ha oferit a les entitats locals menors la possibilitat de participar en este Pla.

Els criteris de baremació que s’han de seguir són els que establix Diputació en l’annex I de la convocatòria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here