Les danses tradicionals de Les Folies tanquen demà les Festes Majors de Carcaixent

1
246

Les Festes de Carcaixent, arriben al seu final, compaginant-ho, amb el Mig Any Faller, donant-li ixa festa tan valenciana i acolorida com son els passa-carres de les Comissions Falleres de Carcaixent.

Demà diumenge, serà el el Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent, els que li donaran ixe passador final amb les seues danses fidels a les tradicions dels valencians.

 “Les Folies comença la seua tasca l’any1998 amb la recuperació e instauració de les danses de Carcaixent, dins de les festes Patronals. A través de la investigació en arxius i en un camp de treball basat en la recuperació de la memòria oral, han donat a conèixer les nostres cançons, danses processionals i balls populars propis de la nostra comarca.

Les mostres son fresques, divertides y amb força, representant un ampli i variat conjunt de peces que tenen en les escoles de balls populars de principis del segle XIX a la nostra comarca el seu origen. Boleros, seguidilles, balls per la de l’u, malaguenyes, danses i jotes composen el seu repertori.”

 .- Dissabte, 18 d’octubre 2014

11:30 h.- “Mercat Medieval” (tot el dia). A la Plaça del Mercat,

17:00 h.- Final de dobles de Tenis, del Trofeu de Festes Majors. Al poliesportiu municipal

Organitza: Club de Tenis “El Cordell”.

18:00 h.- Cercavila de la “Cap de la Dansa”, des del carrer Pare Marchena fins la Plaça Major, amb la participació de diferents grups de ball de la Comunitat.

Organitza: Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent.

19:30 h.- Ballada de les Danses Tradicionals i Populars de Carcaixent.

A la Plaça major. – Organitza: Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent.

20:00 h.- Desfilada de perruqueria i estètica a càrrec de l’Acadèmia Nuevas Lineas, de Carcaixent. Al Magatzem de Ribera,

.- Mig Any Faller

Les Folies a la Plaça Major

08:00 h.-“Despertada”, per part de totes les comissions a les Falleres Majors de Carcaixent.

09:00 h.- “1er. Concurs de truites espanyoles Mig Any Faller”, per part de les comissions falleres, patrocinat per Lavanderia Alzira S.L., al Parc Navarro Daràs.

Activitats diverses: zumba, inflables a càrrec de l’Ajuntament de Carcaixent, globotada amb animacions oferida per McDonald’s i concursos de jocs tradicionals de taula (truc, parxís, dominó i pòquer) al Parc Navarro Daràs.

13:30 h.- “1er. Concurs de Paelles «Mig any faller”, patrocinat per «Congelats Pascual, i “1er. Concurs de postres casolans”, que almenys duguen carabassa, al Parc Navarro Daràs.

18:00 h.- Cercavila pel poble per a arreplegar les Falleres Majors de Carcaixent, amb banda de música, i tot seguit concentració al Mercat Municipal per a començar l’ofrena floral al patró de Carcaixent, Sant Bonifaci, amb la col·laboració de la respectiva confraria.

Itinerari: Mestre Giner, Pare Marchena, Sant Francesc d’Assis, Passeig i Jaume I el Conqueridor.

19:30 h.- “Mascletada”, patrocinada pel Molt il·lustre Ajuntament de Carcaixent i, tot seguit, crema de L’Estoreta Velleta.

22:30 h.- Sopar popular, al Parc Navarro Daràs.

23:30 h.- Entrega de premis corresponents i clausura del “Mig any faller 2014”. Tot seguit amenitzarà la vetlada l’orquestra Óxido, patrocinada per la Regidoria de Festes del Molt il·lustre Ajuntament de Carcaixent, tot al Parc Navarro Daràs.

.- Diumenge, 19 d’octubre 2014

11:00 h.- Al poliesportiu municipal, Final Individual de Tenis – Festes Majors.

Organitza: Club de Tenis “El Cordell”.

11:30 h.- “Mercat Medieval” (tot el dia)

18:00 h.- Cercavila de la “Cap de la Dansa”, des del carrer Pare Marchena fins la Plaça Major, amb la participació de diferents grups de ball de la Comunitat.

Organitza: Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent.

19:30 h.- A la Plaça major, “Ballada de les Danses Tradicionals i Populars de Carcaixent”.

Organitza: Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent.

Eduardo Sala/Riberaexpress

1 Comentario

  1. una pregunteta per al equip de govern, ara que s`han acabat les festes, s`ha acabat tame el botello, o continuara uns quants caps de setmana mes?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here