Vicent Dolz serà en breu un dels millors porters de la 3ª divisió

0
227
Vicent Dolz en Venécia davant el Muro

Vicent Dolz (Alzira, 1995) que farà els 19 anys el pròxim mes de desembre està cridat a ser «un dels millors porters de Tercera Divisió» segons l’opinió autoritzada de l’actual entrenador de la UD Alzira, Juanjo Cháfer.

Dolz debutà en Utiel, fa dos jornades, per sustituir un expulsat Vicent Flor i sense calfar li parà un penal al davanter rival i var ser clau perquè el conjunt blaugrana sumara els tres punts. Un penal no exent d’anècdota; mentre es ficava els guants per debutar en 3ª i tot i ser la traqnuilitat una de les seues principals virtuts, el segon entrenador li comentava com solia tirar-los el jugador utielà però quan arribà a situar-se davall els pals li s’havia oblidat el consell. Així i tot adivinà la trajectòria de la pilota i la seua felina estirada evità que el baló que anava ras i prop del pal esquerre es colara en la porteria alzirenya.

Són pare recorda que des de menut sempre li s’han donat molt bé les penes màximes, haurà detés al voltant del 30% dels llançaments i en un mateix partit li va parar dos penals al mateix jugador.

La darrera jornada sols encaixà un gol contra el Muro, anotat per Mario a boca de canó i una parada seua a les acaballes del partit significà que el seu equip sumara un punt.

Sembla tindre 26 anys

«Té 18 anys però sembla 26, sap estar té templança i viu per al futbol» confessa Cháfer a Riberaexpress qui es mostra convençut que el jove guardameta alzireny «serà propmte un dels millors porters de la categoria». I afegix, «té unes facultats enormes i sols li falta per pulir algunes cosetes».

El pare de Vicent ens conta la trajectòria del fill mentre viu amb intensitat i nerviosisme l’encontre en l’Alzira i el Muro al camp de Venécia; en una d’elles quasi se li parà el cor, Dolz eixia de l’àrea per tallar un contracolp visitant i en lloc de rebutjar de cap parà la pilota amb el pit davant el davanter del conjunt alacantí.

Així jugaré tots els partits

I el que són les coses la jove promesa del futbol local és porter per casualitat; «començà a jugar en els prebejamins de la UD Alzira i va decidir ser porter perquè no hi havia altre». El menut futbolista era ja prou avispat «pare així jugaré tots els partits».

Les seues qualitats foren descobertes pel València CF on milità les dos temporades d’aleví i una d’infantil on va tindre companyes del nivell de Gayá, Salva Ruiz, Grimaldos, Tendillo i Nacho Gil. Tornà a l’Alzira el segon any d’infantil i va quedar campió amb el cadet A blaugrana aconseguint pujar a la categoria autonòmica.

Entrenat per Camacho i Del Bosque

Després va jugar en el juvenil del Levante en Divisió d’Honor i enguany «la seua primera opció era jugar en l’Alzira» una vegada finalitzada la seua etapa juvenil. Són pare recorda amb enyorance alguens anècdotes com que es va perdre la boda del seu germà Paco per jugar el prestigió torneig de Brunete en categoria aleví en una selecció que va contar amb Del Bosque i Camacho com entrenadors.

Vicent Dolz ha passat amb nota el primer examen en 3ª, per davant té a Vicent Flor, un dels millors guardametes de la categoria del que pot aprendre un montó per ser el seu sustitut en un futur pròxim.

Vicent i la seua dona Rosa foren dos «sufridors» de luxe en el partit disputat a Venécia, però al final respiraren tranquils i orgullosos. Corria el minut 85 i el davanter del Muro Arnau li guanyà l’esquena al seu marcador, el remat dur i ajustat al pal esquerre de la porteria portava verí, podria ser el gol de la victòria per als visitants, peró allí aparegué de forma miraculosa la manopla del xaval que va rebre l’ovació de l’encontre.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here