EU reclama uns impostos «més justos i socials» a Alzira

0
154

El col·lectiu d’EU-Alzira ha traslladat a l’equip de govern tota una sèrie de mesures fiscals per a què siguen incorporades en els pròxims pressupostos del 2015, per a obtindre uns impostos la hisenda local més justos, sostenibles i socials.

Segons Ramón Vives, coordinador d’EU-Alzira: “el nostre col·lectiu ha tornat proposar tot un paquet de mesures per a què els impostos locals siguen més justos, proporcionals i socials, donada la situació que estem patint una majoria de la societat. Esperem que siguen tractades en el pròxim ple, on s’han de discutir les ordenances fiscals.”

Entre les mesures concretes que proposem des d’EU-Alzira en destaquem 5:
1. Eliminar les bonificacions de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) tal i com aprovà l’equip de govern l’any passat, que han suposat descomptes fiscals a les grans empreses de la ciutat fins i tot tenint beneficis. Un perjudici que, de moment, podria costar 1 milió d’euros a les arques municipals.
2. Estudiar la manera, via penalització, de sancionar les entitats bancàries que compten amb vivendes buides en la nostra ciutat.
3. Establiment de bonificacions en el cas de la instal·lació de plaques fotovoltaiques, tant de particulars i empreses, i per a vivendes amb eficiència energètica. Açò es troba contemplat en la legislació, però el PP no ho ha portat a terme en la nostra ciutat.
4. Elaboració d’un informe dels diversos departaments de l’Ajuntament, tant del seu cost com el número de persones que podria beneficiar, per a l’establiment d’una assignació a famílies amb baixos recursos com a ajuda al pagament de l’IBI. I això per a fer uns criteris clars i no depenents d’ajudes individualitzades no periòdiques, que han de tindre una altra finalitat.
5. Redacció d’un informe dels diversos departaments de l’Ajuntament, tant del seu cost com el número de persones que podria beneficiar, de l’aplicació d’una tarificació social en les taxes i preus municipals, segons nivell de renda, estar inscrit com a aturat/da, etc.

Per a R. Vives: “des d’E

Iván Martinez i Ramón Vives

U, a més a més, recordem que portem des del 2011 reclamant que no es cobre la plusvàlua a famílies que hagen perdut la seua vivenda en favor dels bancs, i que només s’ha aplicat enguany per part de l’equip de govern. Hem demostrat que hem defensat propostes útils i necessàries, i a més a més, possibles per a millorar les condicions de moltes persones i possibilitar uns ingressos més justos, que qui tinga més, més pague.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here