Albinyana, el primer president del Consell, en Algemesí

0
376

Entre abril de 1978 i desembre de 1979, Josep Lluís Albinyana fou el primer president que tinguérem els valencians. El Consell Autonòmic del País Valencià fou la institució precursora de l’actual Generalitat i fou un ens polític avantguardista a l’Estat, ja que tant la seua constitució com el primer govern preautonòmic que presidí foren anteriors, fins i tot, a la mateixa aprovació de la Constitució del 78.

Estem parlant doncs, que Algemesí acollirà un personatge que hui forma ja part de la història i que ens pot contar la intrahistòria d’una etapa convulsa del País Valencià, quan aquest tenia oficialment aquest nom i a les institucions valencianes onejava la bandera que va portar el Rei Jaume I a aquestes terres, eixa senyera que penjaren el 9 d’octubre de 1238 els musulmans en la torre de la ciutat i que el PP mai reivindica, malgrat ser la més antiga de les senyeres.

Els valencians i valencianes devem molt al President Albinyana, un líder polític del moment que sabé despertar en un poble valencià assetjat per quaranta anys de pensament franquista i feixista el sentiment com a poble que teníem adormit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here