Més Algemesí denuncia la «inexistència» de llocs habilitats per enganxar cartells

0
395

M+S ALGEMESÍ recorda al partit en el govern que si ha d’enganxar cartells on pot és pel clar i continu incompliment de les pròpies ordenances municipals que deliberadament es bota el PP per tal de minimitzar i silenciar la resta de veus que no siguen la seua. L’article 24.1 de l’ordenança de convivència indica clarament que l’enganxada de cartells “haurà d’efectuar-se únicament en els llocs expressament habilitats a l’efecte per l’autoritat municipal”. El problema que es troba M+S ALGEMESÍ, i la resta de partits i associacions municipals, és que simplement no existeixen llocs habilitats. És el propi Ajuntament qui incompleix l’ordenança i qui força a les associacions i partits a «buscar-nos» la vida.
Una vegada determinats els autèntics responsables de la situació, recordar-los que les ordenances al respecte són clares i M+S ALGEMESÍ intenta respectar-les al màxim. En elles s’insisteix i es prohibeix explícitament enganxar cartells en “edificis o instal·lacions municipals” i en el “mobiliari urbà o natural” i per això no els enganxem ni en fanals, ni en contenidors ni en edificis municipals.

Enganxem els cartells en aquells llocs on habitualment altres associacions, partits i particulars enganxen, donat que la publicitat en les xarxes no és suficient. De fet compartim sovint espai amb activitats que organitzen associacions culturals i que porten el propi logo de l’ajuntament, la qual cosa silencia el partit al govern I ell ho sap. Com silencia també que ha permés a associacions amb les quals comparteix interessos mantenir cartells en façanes d’instal·lacions municipals pel simple fet que critiquen -o volen criticar- a l’oposició, tal i com passa en la instal·lació del Mercat Municipal i nosaltres no hem fet cap comunicat. 
Però si hi ha una cosa que resulta curiosa és el fet que ens senyalen a nosaltres únicament quan la resta de partits i associacions pateixen el mateix problema i el resolen igual. Si fa això és per la fixació que té el PP amb nosaltres, fixació que certament els agraïm en la mesura que demostra que som ol’posició a la qual temen i a la qual volen combatre. El mateix podria haver dit de la resta de partits i no ho ha dit. Gràcies PP per la publicitat que ens feu. 

Però no perdem de vista el que els molesta no és que enganxem el cartells, sinó el contingut dels cartells que últimament enganxem. El que en realitat els molesta ha estat l’èxit de participació de la darrera assemblea de barri realitzada al Mercat la que ha provocat la nota del partit en el govern.

Si realment eixa és tota la crítica que té que fer el PP a l’actuació de M+S ALGEMESÍ el que demostra és que estem anant en la bona direcció. Al PP no li preocupa que altres partits o associacions enganxen cartells en els mateixos llocs que nosaltres, sinó que els preocupa que enganxem cartells que criden a la participació de la ciutadania. Això és el que volen evitar.

I per què volen evitar la crida a la participació? Per què han estat els propis ciutadans en les assemblees de barri els que s’han queixat de la manca de neteja del Pla, de la Plaça de la Ribera o la del Mercat. No és M+S ALGEMESÍ com a tal qui s’ha queixat de la manca de neteja ni ha posat èmfasi en això, sinó la pròpia ciutadania a la qual no volen escoltar. Des de M+S ALGEMESÍ recomanem al PP que, enganxant cartells o sense, realitze assemblees de barri i estiga en contacte amb la ciutadania per a que no els ho tinguem que contar nosaltres.

Nosaltres estarem molt contents quan totes les associacions i partits tinguem habilitats eixos llocs que la normativa estableix. No obstant això demanem disculpes a aquells que es pugen sentir molestos per l’impacte visual de l’enganxada de cartell indicant-los que intentem enganxar-los en llocs on habitualment s’enganxen i intentem enganxar el menor número de cartells possibles, sempre, com diem, a l’espera de l’habilitació d’eixos llocs cèntrics i visibles per part dels responsables municipals. El que no és congruent els que siguen ells qui amb la seua inoperància generen un problema i després ens el vulguen tirar en contra. Assumim la nostra part de responsabilitat del problema però exigim que ells assumisquen la seua i resolguen el problema abans que concloga l’any. La solució al tema la tenen ells, no nosaltres. Primer que actuen i després que critiquen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here