L’Hospital d’Alzira replica a CCOO que ha adquirit material i informat sobre l’Èbola

0
403
Virus de l’Ébola

El sindicat CCOO denuncia la falta d’informació i formació al personal sanitari del Departament de La Ribera front a possibles cassos sospitosos de malalts d’Èbola que puguen acudir a rebre atenció sanitària.

En canvi des de l’ Hospital de la Ribera han desmentit estes afirmacions i han explicat que el Departament ha fet «nombroses actuacions como tres sessions presencials des de el mes de setembre de formació i informació dirigides al personal potencial de rebre casos sospitosos d’ èbola (principalment Urgències)» donat que l’Hospital té l’obligación de remitir els casos de sospita a la Fe des de el mes de setembre, segons recull hui Las Provincias.

Altres actuacions que l’Hospital ha ficat en marxa per estar prevenguts davant l’arribada d’ algún pacient amb síntomes de patir esta malaltia han sigut l’enviament de protocols d’informació a personal de primària i especialitzada, creació de grups de trreball multidisciplinars específics per coordinar posibles actuacions o habilitació del Box d’Aïllament, entre altres iniciatives.

També denuncia CCOO la falta dels equips de protecció individual, així com materials desinfectants per a poder utilitzar en cas de necessitat. Al que la direcció de l’Hospital d’Alzira ha replicat que «s’ha adquirit el material de protecció per a personal que marca el protocol, com guants nitrillo, mascareta FFP, mono impermeable, calces i ulleres estanques».

La millor garantia d’atenció sanitària de qualitat als malats, segons CCOO, és la informació, formació, protecció i seguretat del personal sanitari, per evitar que estos propaguen la malaltia entre la població.
També denunciem la falta d’una consulta habilitada per a poder aïllar adequadament als sospitosos de patir la malaltia, fins que se diagnostiquem i/o es traslladen al centre de referència.
Considerem que és necessari i urgent donar informació al personal i a la població en general de com es deu i no es deu actuar en estos cassos, per evitar la sensació d’inseguretat i alarma que s’està generant.
Per el que hem demanat, a través del Comitè de Seguretat i Salut a l’Administració i a la Direcció de l’empresa que gestiona el Departament de La Ribera, clarifiquen i facen públic el protocol que es va a utilitzar per a atendre als pacients sospitosos d’ Ebóla, que es facen pràctiques i
simulacres al respecte, per a que tot el personal que treballa als centres sanitaris sàpiga que ha de fer i que no ha de fer, inclòs el personal de la neteja, manteniment, ambulàncies, restauració…
Volem mostrar el nostre recolzament a la persona sanitària infectada d’Ébola i a la seua família i demanar la dimissió dels politics que estan demostrant la seua incompetència per a gestionar la situació.
Per últim CCOO demana a les autoritats sanitàries que informen i aclarisquen de forma transparent de les mesures de prevenció i l’evolució de la malaltia.

Àngels López Garcìa-Antón / CCOO

Las Provincias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here