Ximo Puig a la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia: «Estem al final d’un cicle de 20 anys»

0
428

 

El Secretari General del PSOE en la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat la 20a Fira Gastronòmica de L’Alcúdia, on va ser rebut per l’alcalde Robert Martínez, i tots els membres de la corporació municipal, Lluis Ribera, president de la Fira Gastronòmica, així com  Toni Puch, Diputat nacional; Francesc Signes i Emili Gregori, Diputats Autonòmics; Antoni Lozano, Diputat Provincial, i una representació d’Alcaldes de la comarca, entre els que es trobaven: Mª Antonia Quilis (Benimuslem), Jose Antonio Polo (Montroi), Josep Mª Mas (Montserrat),  Edelmiro Navarro (Rafelguaraf), i Eva Roig (Beneixida).

 

Així com nombrosos veïns de l’Alcúdia, i simpatitzant, que s’acostaven a saludar a Ximo Puig, que junt a Robert Martínez, Lluis Ribera i demès autoritats, visitaren totes les parades de les empreses expositores, que enguany han superat en mes del 30%, als de l’any 2013.

 

.- Parlaments

 

Robert Martínez. “dins de 8 mesos, en lloc de ser 10 alcaldes en la comarca, hem serem 20”

Ha presentat a Ximo Puig davants els mitjanats de comunicació;“Estem hui en una visita del nostre Secretari General i Candidat  a President de la Generalitat Valenciana, a la Fira Gastronòmica de L’Alcúdia, acompanyats per els Diputats a Corts, Autonòmics i Provincials, i casi tots els alcaldes de la comarca, que ara som 10, però d’ací 8 mesos, em serem 20. La idea política es recuperar 10 alcaldies.

I a tenor del que va eixir el diumenge passat, será sense dubtes  el próxim President de la Generalitat Valenciana.”

 

Ximo Puig, “estem acabant un final de cicle de vint anys”

Ha començat, fent referencia al discurs que es va fer en la commemoració dels actes del 9 d’octubre, i en referencia a que si serà l’últim discurs de l’actual President,

“Estic convençut que sí. Crec que ahir es va demostrar que estem acabant un final de cicle de vint anys, on la foto finis de la Comunitat Valenciana, està comparativament amb la resta d’Espanya pitjor, sense cap motiu, perquè les  oportunitats econòmiques de desenvolupament local que hi ha en la nostra comunitat, no es comprensible que tenim casi 14 punts per baix de la renta per càpita, tenim 35.000 milions de deute, la situació d’atur per damunt de la mitjana nacional, i això no es raonable, ja que tenim una comunitat amb molta fortalesa, molta energia, som emprenedors, com bona proba es el que estem veient en esta Fira Gastronòmica de L’Alcúdia.

 

“Gratuïtat dels llibres de text, en educació infantil,”

Treballarem sobretot per millorar la vida de la gent, governant el partit socialista i canviant les polítiques,  millorarem, per això tenim que treballar per augmentar el número d’alcaldies. Ara, el mes important, repeteix, es que millora la vida dels ciutadans, i nosaltres estem treballant per això, i estos moments, es veu on governa un partit socialista i un del partit popular. Com així en L’Alcúdia, que a pesar de les dificultats que tot lo món està vivint, es possible créixer i fer les coses ben fetes, a la societat

L’Alcalde de l’Alcúdia en comentava dies en darrere, el que han fet amb la gratuïtat dels llibres de text, en educació infantil, i això es el que diferencia una governació de dreta i un govern progressista, que vol vincular l’economia d’ocupació i la real, amb la política social”.

 

Per tant, la societat té que passar de la desmoralització a la que ens a portat el Partit Popular, a l’esperança i la capacitat de llibertat que esta comunitat siga una de les regions mes desenvolupades d’Europa”.

 

Respecte al que va dir el Conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, de que li sorprenien les declaracions del Ministre d’Economia i Hisenda, Cristòbal Montoro, que va qualificar de simbòlica la rebaixa fiscal, que va anunciar el predient Fabra, per a la Comunitat Valenciana.

“La rebaixa fiscal es una mentida. No va haver rebaixa fiscal per part de la Generalitat, i el que es incomprensible, es que estem batallant per aconseguir un millor finançament, perquè tenim mes de 35.000 milions d’euros de deute, i al mateix temps es fasa ixa crida a la baixada d’impostos.

Es impresentable, contradictori, i li dona arguments a Montoro, i al govern de Rajoy per a continuar marginant a la Comunitat. El Sr. Fabra està bloquejat i fora de joc, i heu paguem cadascú dels valencians.

Nosaltres el que volem que deixe de fer experiments, i s’aposte per un canvi reial en esta Comunitat, per lo tant la garantia de canvi, es la del Partit Socialista, que volem fer-la amb humilitat i contar amb tots els valencians i valencianes, perquè tenim eixida a esta situació, hi ha esperança real que esta Comunitat siga molt avançada i molt potent, però, hem de canviar, passar pàgina, deixar en darrere la corrupció, una falta absoluta de reivindicació, el temps que ha sigut molt negatiu per als interessos generals dels valencians.

 

Referent a pactes amb altres forces polítiques, de cara a les eleccions, ha dit, “nosaltres el que volem es tindre la majoria suficient per a un programa de canvi en la Comunitat Valenciana, i en això anem a treballar.

Desprès els ciutadans valencians, tenen que decidir, evidentment cal passar pàgina i escoltar al ciutadans.

Nosaltres volem aspirar a tindre la majoria suficient, el que si puc dir que haurá canvis, perquè el 75% dels valencians vol canvi, i nosaltres anem a ser ixa garantía e canvi.

Respecte a la ministra de sanitat, creu que fa ja molt de temps que tindria que haver abandonat el ministeri, i si Rajoy fora un president responsable, fa temps que no deixaria una cosa tan important, com la sanitat, en mans de la Sra. Mato.

Des de el moment que va aparèixer que estava vinculada a la corrupció del cas Gurtel, per decència, deuria d’haver deixat pas a un altra persona, que ocuparà ixe càrrec.

Respecte a la malaltia de l’Èbola, ara la preocupació està en Teresa, la persona que està sofrint la malaltia de l’Ébola, i s’està solidàriament al seu costat.

Ha ressaltat, que li pareix impresentable que el Conseller de la Comunitat de Madrid de Sanitat, i alguns dirigents del Partit Popular, hagen posat el focus del problema en els professionals de la sanitat, demostrant  la falta d’humanitat, falta de consciencia i falta de personalitat d’algun dirigent del partit popular.

 

Els 20 anys que porta governant el Partit Popular en la Comunitat Valenciana, “es una hipoteca que es tardarà molt de temps en alçar-la, però la puguem alçar junts, perquè nosaltres tenim una realitat, i es que la Comunitat Valenciana, es axó, no es la corrupció de Fabra, la de Rita, es axó (es refereix a la Fira Gastronòmica), i es el que tenim que posar en valor, anant a Madrid, on faça falta a Espanya o Europa, i explicar-los que la Comunitat Valenciana es ixa que fa uns anys era el 25 % de les exportacions de les divises espanyoles, i que ara vol ser la recuperació real d’Espanya”.

 

“Proper 9 d’octubre, tindrem una Radio Televisió Valenciana pública”

El mateix dia que es va tancar RTVV, en vaig comprometre a que el 9 d’Octubre hi hauria una nova Radio Televisió pública valenciana, perquè heu necessitem, des de la perspectiva de la unitat del poble valencià, i en estos moments hi ha una falta de vertebració real, i heu necessitem per a la nostra llengua, la nostra cultura, les nostres tradicions, i la capacitat de ser un poble, i es fonamental que defensem la nostra cultura.

La dreta a vegades planteja una dicotomia, entre pa i cultura. I nosaltres diguem, que volem pa i cultura, i si no mantenim la nostra llengua, el nostre sentit de poble no tindrem futur”.

Ha acabat dient Ximo, “que estarà vigilant el desenvolupament de l’ero que tenen els treballador de RTVV, però que no va a fer mai, allò que no es pot complir, i que la televisió valenciana, no serà com era abans, ni des de la perspectiva dels continguts, ja que serà plural per a tots, ni tampoc serà igual en la qüestió econòmica, i no fer una televisió insostenible, com ens ha dut a tindre 1.300 milions d’euros de deute, es a dir una televisió realista amb els recursos que tinguem”.

Ximo Puig, ha tocat les tecles que afecten als valencians, amb claredat i esperança de canvi, posant per davant la millora social dels ciutadans, la millora econòmica per a la creació de llocs de treball, i en defensa de la cultura, tradicions i el sentit de ser valencians.

 

Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: E. Sala

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here