Processó cívica, concert i paelles al 9 d’Octubre d’Alginet

0
336

L’Ajuntament d’Alginet, a través de la Regidoria de Cultura, està duent a terme multitud d’activitats per commemorar la festivitat del 9 d’Octubre. Els actes van començar el cap de setmana passat  on es va realitzar una marxa pel terme per conèixer els horts. A més, els menuts van gaudir  al Teatre Modern de l’obra En Jaume I.

Dimecres es va fer la inauguració dels cartells finalistes en el concurs de la XXX Trobada d’Escoles en Valencià d’Alginet 2015. Ja de nit el músic de l’Alcúdia Òscar Briz va delectar els presents amb un concert, al Teatre Modern, del seu nou disc L’estiu.

Ahir dijous 9 d’octubre, els actes començaven  a les 11 del matí on veïns i autoritats es reunien davant de la porta de l’Ajuntament per traure en processó cívica el Penó de la Conquesta i la Senyera. En eixir les dues banderes, la banda de la Societat Artística Musical d’Alginet va interpretar l’himne de València i la muixeranga. A continuació, els bastoners i els cabuts del Quadre de Balls Populars d’Alginet van ballar per a tots els assistents. Tot seguit es va anar en processó cívica per ofrenar la corona de llorer al carrer de Jaume I on, Jesús Boluda, alcalde d’Alginet, va llegir el manifest.

Després es continuà cap a l’avinguda 9 d’Octubre, per acabar de nou davant la porta de l’Ajuntament.

Finalitzada la processó cívica la festivitat va continuar a l’avinguda 9 d’Octubre on més de 80 paelles van omplir l’ambient de olor i color.  Per a l’elaboració de les paelles, l’Ajuntament va regalar la carn, la verdura i l’arròs. El dinar va estar animat amb xarangues i tallers per als menuts. En finalitzar el dia més de 1.200 persones van dinar aquest plat tan valencià.

Hui divendres continua la festa al Teatre Modern amb el musical Marxem de Viatge de la mà del grup La Pop. Un espectacle amb entrada gratuïta que serà a les 10 de la nit. I a les 23.30 h, al pati del CEIP Blasco Ibáñez i amb una entrada de 3 €, es podrà gaudir dels grups La pell en Borró, Atzembla, Auxili i Xaveta Metralleta. Un concert de rock per animar divendres.

Per tancar els actes del 9 d’Octubre, diumenge a les 12.30 h al Teatre Modern, el Grup de Teatre Avant Va el Carro interpretarà l’obra infantil Pau la florista i el bruixot carabassot.

Sònia Bosch

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here