La Mocadorà Delicatessen de Salva Llopis

0
550

La tradició és que els homes regalen a les seues parelles, el 9 d’Octubre, un mocador per al coll que embolica uns dolços de massapà cru, de diferents formes i colors, que representen les fruites i hortalisses de l’horta de València, totes elles envoltant dues figures més grans i principals fetes de massapà cuit: la piuleta i el tronador.

A partir del segle XIX els dolços s’embolicaven en un mocador afegit. Amb el temps, va formar part imprescindible del regal, i va donar nom a la festivitat. Per aquesta tradició, molts valencians consideren que Sant Donís és el Dia dels Enamorats valencians; i és tradició que les dones conserven tots els mocadors que la seua parella els ha regalat, any rere any, des que van començar a festejar.

 .- Delicatessen – Benito Pérez Galdós, nº 1- tel. 96 240 16 17

En Alzira, Delicatessem, ubicat en el carrer Benito Pérez Galdós, 1, es una Cafeteria – Pastisseria, on podrà endur-se  no sols la varietat de pastissos, tortaes de totes les classes i gusts, ixa bandeja de fruites i verdures fetes en massapà, i dos peces tradicionals valencianes, com el “tronaor i la Piuleta”, enrotllada  en el mocador que a vostè mes li agrade, per a la persona que tant estima, i compartir les fruites amb la resta de la Família.

 També, el mateix podrà trobar, en el Forn i Pastisseria Llopis, al carrer Piletes, nº 27, tel. 96 241 40 95, i també, segurament el millor pa artesanal d’Alzira, i les Mocadoraes amb les fruites i verdures de massapà, fidels recreacions  a les que van regalar en natural de l’horta d’Alzira, al Rei en Jaume I, als seus capitans, i tropes que l’acompanyaven en la seua vinguda a la Ciutat Reial d’Alzira.

.- Salvador Llopis, fill – Fà de la pastisseria un Art

Si hi ha un jove “Mestre Pastisser”, que domina tot lo relacionat en la “alta pastisseria”, i en especial la elaboració de figures de xocolate, torta-des per aniversaris tant per adults o en motius infantils que es deixarà bocabadats, o millor dit, si es descuiden a casa, el deixaran sense provar-la, és Salvador Llopis (fill).

Innovació i Tradició

Aposta, per la innovació de nous productes amb xocolate, sense deixar de fer la tradicional, perquè la seua convivència es possible, i al mateix  enriqueix l’oferta de productes de alta qualitat, diferenciant-la amb altres productes d’inferior qualitat, on el preu es mes important.

Salva explica a Riberaexpress, que este “ofici”, es “l’art de preparar i decorar pastissos o altres postres. El terme rebosteria és el que s’utilitza per a denominar al tipus de gastronomia que es basa en la preparació, cocció i decoració de plats i peces dolces com ara coques, figures de xocolate, pastissos, galetes, púdings i molts més productes, que podria fer.”

 Salva, serà el responsable  que

La Mocadorà en Delicatessen

s’aficione anar a Delicatessen i Forn Tradicional de Llopis, després de tastar les “fruites i verdures” de la Mocadorà, les coses especials que farà per Tots Sants, els dolços de Nadal, o ixa tortada per celebrar l’aniversari d’algun membre de la família, amic o la persona més volguda.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: E. Sala

Clienta de Delicatressen comprant una mocadorà

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here