El TSJ fa «justícia» amb els discapacitats segons Compromís de Carcaixent

0
275

El BLOC-Compromís de Carcaixent vol manifestar la seua satisfacció per la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, que anul·la el copagament a les persones per l’ús de residències publiques o centres de dia, entre altres serveis.

En el moment de l’aplicació del Decret 113/2013 ja ens vam manifestar en contra, en tant que consideràvem que la decisió d’imposar el copagament en els termes en què es va fer era un atac contra la dignitat d’unes persones que, de cap manera, mereixen sofrir la decisió del Consell de la Generalitat de pagar unes quantitats injustificades que en ocasions representaven una part molt important dels seus ingressos i deixava la renda disponible en mínims. Aquesta situació impedia als afectats viure amb dignitat.

Per a nosaltres la sentència fa justícia i obre la via a la recuperació dels drets de tot un col·lectiu que es va veure greument afectat per la decisió del Consell (el Decret 113/2013 ara anul·lat) de fer pagar per uns serveis que, tal com el mateix tribunal ha reconegut, no són voluntaris sinó imprescindibles per atendre necessitats bàsiques de les persones.

«A Carcaixent el copagament afecta de manera important als usuaris de la Residència de la Tercera Edat Verge d’Aigües Vives i als del Centre Ocupacional El Clot, per la qual cosa este mateix matí hem presentat per registre d’estrada de l’Ajuntament una petició adreçada a l’alcaldessa i a la regidora delegada de Benestar Social, perquè informen en la pròxima comissió informativa d’Interior o de Benestar Social sobre les conseqüències de la sentència en els serveis municipals afectats”, anuncia Paco Salom, portaveu de BLOC-Compromís a Carcaixent.

«De la mateixa manera hem sol·licitat informació sobre les persones afectades en Carcaixent, tant usuaris actuals dels diferents serveis com possibles usuaris afectats que en aplicació del decret ara anul·lat hagueren vist impedit l’accés als serveis a partir de la implantació del copagament», explica Salom.

«Per a BLOC-Compromís és molt important que si els regidors del Partit Popular realment consideren que els serveis socials són un servei bàsic, i que el col·lectiu de persones discapacitades mereix una atenció especial, ara és el moment de manifestar públicament el seu posicionament contrari al copagament i a la intenció del Consell de mantenir-lo per vies alternatives, conclou el portaveu.

Compromís per Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here