Corones de llorer del escolars a Jaume I

0
272

Els escolars de 5é i 6é de primària dels col·legis públics de l’Alcúdia han començat este mati les celebracions al voltant del dia de la Comunitat Valenciana amb la tradicional ofrena de les corones de llorer.

Com marca la tradició, un alumne de sisé de cada col·legi s’encarrega de pujar les corones dues al carrer 9 d’Octubre i dues més al principi i al final del carrer Jaume I. L’eixida de la cercavila ha sigut a les 11:30 del matí des de la plaça de Tirant lo Blanc, amenitzada per la Colla la Rosca, que interpreta música de festa pels carrers del poble i la muixeranga quan els alumnes pugen a l’escala per a penjar les corones, complint així amb una tradició que corre a càrrec dels escolars des de la dècada dels 80 del segle passat. Acompanyaven la cercavila l’Alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, el regidor de Cultura, Josep Lluís Millo, i la regidora d’Educació, Amparo Amat.

D’esta manera, els xiquets fan el seu homenatge al rei Jaume I i recorden el motiu de la celebració del 9 d’octubre, que commemora l’entrada del monarca a la ciutat de València l’any 1238.

Amb esta ofrena, l’Alcúdia enceta els actes de celebració del 9 d’octubre, que tenen la seua continuïtat esta mateixa vesprada amb la Inauguració Oficial de la 20 Fira Gastronòmica i demà, dijous 9 d’Octubre, amb la XXXV Festa de les Paelles, què enguany se celebra al Parc del Patinatge i estarà amenitzada per una discomòbil i a la qual s’han apuntat al voltant de 500 persones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here