El PP «criminalitza» la discrepància segons Més Algemesí

0
233

Ahir per la vesprada Algemesí tornà a ser centre de l’atenció mediàtica per culpa de la incontinència verbal del Sr Alcalde que enutjà a una part significativa de la ciutadania que acudí al plenari d’ahir a demanar-li que es disculpara.

I el primer que es trobaren un ciutadans que acudiren a un plenari fou amb un desplegament policial desproporcionat que sols pot ordenar algú que criminalitza a priori la discrepància. Des de M+S ALGEMESÍ demanem ara públicament, posteriorment en la Comissió Informativa de Seguretat oficialment, saber qui fou el responsable de tal despropòsit. La Policia Nacional prengué literalment la Plaça Major, on tenia situada dues furgonetes de la UIP i un altra en el carrer Figueres. En tots els cantons de la plaça hi havia policia que identificava a persones simplement perquè duien samarretes de la Casa Cantonera. A l’estació també hi havia policia identificant “rutinàriament” a la gent que baixava del tren per si venien al plenari. Algemesí es convertí ahir durant unes hores en una ciutat policial, quan res d’això feia falta.

El més paradoxal de tot és que les autoritats locals “blindaren” Algemesí simplement perquè un grup de ciutadans havia anunciat 48 hores abans que anirien al plenari a demanar disculpes al Sr Alcalde, però no demanaren o no aconseguir reforços el dimecres 23 de setembre quan succeïren els lamentables incidents que han recollit les càmeres. M+S ALGEMESÍ es pregunta com es possible que en 48 –amb un diumenge per mig- s’aconseguisca eixe desplegament policial i que per a una concentració convocada fa dos mesos no. Caldria preguntar-se si la no presència de suficients dispositius policials per impedir que passara el que passa fou producte de la ineptitud de l’equip de govern o fou per raons inconfessables. Siga com siga l’equip de govern ha d’eixir a donar explicacions de perquè en un cas sí en altre no, i sobre tot a explicacions del clar error de previsió del dimecres de la Setmana Taurina.

Per un altra banda considerem inaudit i, tot i que puga ser legal, un insult per a la ciutadania que novament se la criminalitze, fent-la identificant-se per entrar al plenari. El Sr Alcalde no es fia del seus ciutadans i els vol tenir “fitxats” i controlats com en un estat policial. Mai s’havia identificat a les persones que acudeixen al ple pel simple fet d’acudir. Una mesura tal és clarament innecessària i injustificada.

Tal decisions sols poden sorgir d’una ment perversa que considera que la ciutadania que discrepa és perillosa i cal tenir-la controlada i fitxada. M+S ALGEMESÍ demanarà proves que els llistats amb els noms, cognoms i DNI que s’apuntaren ahir a la porta de l’entrada de l’ajuntament han estat destruïts i no es va a fer cap altre ús d’ells. Perquè al capdavall ahir l’equip de govern el que aconseguí va ser un llistat de “dissidents” que no sabem què poden fer d’ell. El que demostren clarament tals decisions és que estem governant per un equip de govern obsessionat en tractar a qui discrepa com a un “individu perillós”.

M+S ALGEMESÍ, però, no dubtava que ahir acudirien al plenari no la “gentola” que esperava el Sr Alcalde i per a la qual havia portat la policia, sinó que acudiren ciutadans democràtics que anaren a expressar de manera clara i contundent el seu malestar a l’equip de govern. El seu comportament fou exemplar i l’únic lamentable del plenari fou que en la seua intervenció la portaveu popular acabara qualificant als assistents com uns maleducats simplement per mostrar el seu enuig amb les falsedats i mentides que havia difós l’Alcalde.

No obstant això, no podem més que valorar com a positiu el fet que finalment el Sr Alcalde demanara disculpes, no sols genèriques sinó concretes als dos col·lectius locals que havia difamat, tot i que lamentem que ho fera fora del plenari i després de més de 10 minuts de petició per part del públic. Un triomf democràtic de la ciutadania.

Cal afegir que havera estat més noble que havés demanat disculpes també a la resta de col·lectius que va citar (Folgança, EU i Més Algemesí) però com sabem que no podem esperar més d’ell entenem que quan demana disculpes a les persones que s’hagen sentit afectades les està demanant també als nostres militants i no podem més que acceptar-les i donar per tancat el lamentable incident. Si no torna a parlar, clar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here