100 € per valencià que «no» ens retorna l’Estat

0
541

Eixa és la quantitat que cada persona del País Valencià aporta a l’Estat espanyol al mes sense retorn, 100 € per habitant. Aquests diners poden ser en concepte d’IRPF, IVA o altres… el rebut no és l’aportat, ja que el País Valencià és l’autonomia pitjor finançada i amb pitjor inversió de l’Estat, segons un estudi de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD). Els números no enganyen, fins a 6.150 milions menys segons dades del propi Estat espanyol, el 6’32 % del nostre PIB.

És a dir, si dividim els 6.150 milions d’euros entre els més de cinc milions de valencians i valencianes suposen que cada persona es queda sense més de 1.200 euros a l’any, és la raó per la qual el nostre poble és més pobre que la mitjana estatal.

Finalment hem de dir que si la Generalitat Valenciana recaptara i gestionara els nostres impostos tindríem més de 6.150 milions més d’euros de pressupost, a sumar al total de més de 17.000 milions d’euros actuals, per poder atendre la sanitat, l’educació, les polítiques per a la dependència, els Serveis Socials, les infraestructures, la creació de treball… dels valencians i valencianes.

La PDaD repartirà aquest 9 d’octubre milers de “bitllets” de 100€ amb un text explicatiu.

Plataforma pel Dret a Decidir 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here