Lluís Ribera: «A la Fira Gastronòmica hi haurà un 30% d’expositors més que l’any passat»

0
420

El Presidenjt de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, Lluís Ribera, que enguany fa el seu 20 aniversari ha manifestat que enguany «hi ha un 30% més d’expositors que a l’edició anterior». En declaracions fetes hui a Riberaexpress Ribera diu que és «un mostra de que el comerç es reactiva per mostrar els seus productes, amb la ncessitat d’arribar al consumidor final». El màxim dirigent de la fira reflexionava així, «ara fa falta que hi hagen també diners per a gastar».

Per a l’alcalde de l’Alcúdia Robert Martínez este increment significa que «la fira gastronòmica està molt viva i que ha superat les dificultats procedents de la crisi econòmica». Per a Martínez una bona part de l’exit d’esta mostra de productes valencians «són les dades en el pont d’ocutbre» i a més «la fòrmula de tastar i comprar».

El próxim dimecres 8, a les 7 de la vesprada, es farà la inauguració oficial de la XX Fira gastronòmica de l’Alcúdia, que romandrà oberta al públic fins diumenge 12 d’octubre.

El president de l’associació Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, Lluís Ribera, afirma que el secret de la convocatòria d’esta fira -quan moltes altres que van nàixer amb ella han desaparegut del calendari firal, o bé s’han convertit en esdeveniments sectorials- és “ser fidels a la nostra identitat”. Ribera, que ha estat implicat a diferents càrrecs de l’organització des de la primera edició afirma que “la intenció, des del primer moment, era fer Cultura gastronòmica, al mateix temps que col·laborar amb el lluïment de la festa del 9 d’Octubre, un dia amb un significat especial per a tots els valencians”.

Per això la Fira de l’Alcúdia sempre s’ha preocupat de ser un mostrador per als productes autòctons, tant tradicionals com novells, i sempre amb un bon nivell de qualitat. Formatges, vins i licors, embotits de totes les comarques, dolços… “tant les matèries primeres com els productes elaborats tenen un públic fidel, que ve buscant-los cada any”- afirma el president de la Fira.

Nous expositors i productes

Tot i això tampoc no es descuiden de buscar nous expositors. Enguany s’ha renovat molt el sector de Bodegues, amb la participació de Codorniu, dels destil·lats i licors de 69 Brosses, les cerveses Spigha d’Alcoi, els vins de Xaló i els de les 5 bodegues agrupades a l’estand Terra dels Alforins. Tampoc no faltara Bodegues Belda, el gerent de la qual, Daniel Belda, ha sigut homenatjat hui en el transcurs del dinar de Putxero per ser l’únic expositor que no ha faltat a cap de les 20 edicions de la Fira.
Pel que respecta ALS PRODUCTES NOUVINGUTS DE LA Comunitat Valenciana, i per destacar-ne algun, tenim la novetat dels Patés Vegetals Fina, la OLEOTECA La Chinata, amb olis selectes i de gourmet, les Peladilles i Torrons artesans Navarro, de Casinos o Mermeladas Antich d’Algemesí.

Quant els productes de fora de la Comunitat valenciana que cal destacar, a la 20 edició tindrem dos expositors d’Albacete: Quesos El Colmenar, de La Gineta i Miguelitos de La Roda. A més, Anxoves de Santoña (Conservas Rueda), i seguirem comptant amb les sobrassades i els formatges de les Illes Balears

La història en xifres

Enguany celebrem la fira que fa 20. Possiblement poca gent recorde com va començar aquesta aventura, amb la intenció per part de l’ajuntament de donar-li vida a una via que s’acabava de recuperar per al poble després de molts anys de ser Carretera. Enguany s’han celebrat els 20 anys d’avinguda, l’any proper farem 20 Anys de Fira, però en la present edició, fires ja se n’han fet 20.

Cal recordar que les 3 primeres edicions, la Fira tenia 2.100m2, és a dir 150 metres lineals per 14 d’ample de l’Avinguda Antoni Almela.
En la 4a Fira va créixer fins a 3.280 m2 (220 metres lineals), i així a poc a poc va anar fent-se gran fins arribar a ocupar més de mig quilòmetre de llarg a l’Avinguda, cosa que va obligar a buscar una nova ubicació per a l’esdeveniment, ja que l’Avinguda, en este mateix temps, havia passat a ser l’artèria principal del poble i tindre-la inutilitzada durant el temps de fira, muntatge i desmuntatge, ocasionava molts trastorns als veïns i a la circulació rodada.

És per això que es va pensar en el parc que s’acabava de fer “a la zona nova”, molt a prop de l’Avinguda i al qual es va nomenar “Parc de la Fira Gastronòmica”. Esta nova ubicació es va estrenar ara fa 5 anys, en el XV Aniversari de la Fira, i ha demostrat en el temps que ha sigut tot un encert, tant per les facilitats d’aparcament com per donar prou superfície per a posar casetes a dues mans del recorregut (a l’Avinguda estaven totes a una part). El parc té una superfície de 9.000metres quadrats, als quals s’instal·len tant les casetes de Gastronomia, com les de restauració i porrat tradicional.

Novetats a la fira d’atraccions
Com a novetat en esta XX Fira, la fireta d

Inauguració de l’edició anterior de la Fira

’atraccions s’ha ubicat just al final del recinte, entre les darreres paradetes del porrat i la sèquia reial del Xúquer, en un solar municipal de 8.000 m2”. D’esta manera el recinte firal, comptant totes les dependències, ocupa un espai total de 17.000m2.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here