Constituida a Almussafes la Junta Local de Seguretat

0
223

El municipi s’adherix al protocol per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere

El subdelegat de Govern a València, Juan Carlos Valderrama, ha presidit junt amb l’alcalde d’Almussafes, Albert Girona, l’acte de constitució de la de la Junta Local de Seguretat, celebrat este mateix matí en el saló de plens de la Casa Consistorial. Durant l’acte, s’ha procedit a l’estudi de les dades relatives a la delinqüència i a la violència de gènere, a més d’adherir-se al protocol de col·laboració i coordinació per a la protecció de les víctimes i de constituir-se la respectiva taula de coordinació policial.

La valoració quant a seguretat ciutadana de la localitat d’Almussafes ha sigut qualificada d’excel·lent per tots els assistents a l’acte constitutiu, ja que les dades registrades quant a casos de delinqüència són realment baixos. Respecte d’això, el tinent del Lloc de la Guàrdia Civil d’Almussafes, Javier Muñoz, ha desvelat que el passat mes d’agost es va tancar amb tan sols 10 delictes i 11 faltes en tot el terme municipal d’Almussafes, que també inclou tot el radi d’acció dels polígons industrials, per la qual cosa als quasi 9.000 habitants d’Almussafes se’ls sumaria tota la població de les àrees industrials i de la factoria Ford, la qual cosa donaria com resultat un índex de delinqüència pràcticament inexistent.

Per la seua banda, les dades referides a les víctimes de violència domèstica i de gènere a hores d’ara situen la població en tan sols una desena de persones afectades, dos d’elles en la franja del risc menor existent i les altres huit en una situació qualificada de normal, en el fet que no requerixen de l’aplicació de mesures extremes de protecció.

Estes xifres s’han compartit durant la sessió constitutiva de la Junta local de Seguretat, organisme que a més de l’anàlisi i valoració de l’evolució de la seguretat ciutadana del municipi, elaborarà el pla local de seguretat i establirà les bases necessàries per a aconseguir la major coordinació i cooperació entre els distints Forces de Seguretat que exercixen les seues funcions en la població.

L’inspector de la Policia Autonòmica, Jesús Merenciano, el Regidor de Seguretat Ciutadana d’Almussafes, Carles Grancha, l’inspector cap de la Policia Local, David Lerma i l’oficial del departament, Antonio Guisado, també han assistit a l’acte de constitució, en el que s’ha acordat l’adhesió al protocol de col·laboració i coordinació entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat i els cossos de la Policia Local per a garantir el compliment eficaç de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència domèstica i de gènere, a través d’una Taula de coordinació policial que optimitze recursos materials i humans.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here