Compromís demana a Bastidas que revise «a la baixa» els valors cadastrals d’Alzira

0
385
Diego Gómez

Gómez: “Portem anys reclamant la baixada dels valors dels immobles per la crisi immobiliària i ara, en 2014, no caben més excuses. Els impostos no deuen pujar i els ciutadans amb menys rendes han de pagar en proporció al seu nivell de riquesa com diu la Constitució”.

L’arribada del PP al govern de l’Ajuntament suposà la revisió a petició pròpia dels valors dels immobles que es va portar a terme l’any 2004, amb una vigència de 10 anys.

Com tots els veïns i veïnes han pogut comprovar, l’augment del impost cada any ha superat el 10 % anual agreujat en els últims anys amb el “Catastrazo” de Rajoy i Montoro per a donar més ingressos als ajuntaments a costa de l’economia dels seus veïns.

En tot aquest temps, l’equip de govern de Bastidas no ha corregit a la baixa els coeficients de correcció que permet la Llei per a suavitzar la pujada del impost, el que ha suposat una càrrega fiscal molt elevada per als contribuents. Únicament la proposta que en el seu moment va fer el Bloc- Compromís va permetre pagar en dos terminis l’IBI urbà i el PP no va acceptar majors fraccionaments de pagament en trimestres o mesos per a que fora més senzill pagar aquest impost.

Passada una dècada i donat que el mercat immobiliari continua a la baixa, no té sentit mantindre els valors cadastrals tan elevats per la qual cosa el regidor d’Hisenda deuria presentar a la major brevetat i en tot cas, en el ple d’octubre, l’expedient complet per a enviar al Ministeri d’Hisenda i procedir a revisar els valors adequant-los a la realitat del mercat.

Igualment, tota la resta d’impostos i taxes deuen, o bé mantindre’s o, en la mesura del possible, baixar-los, especialment a aquells sectors com jubilats i desocupats amb rendes baixes que no poden atendre amb normalitat el pagament de tributs.

Finalment, anem a proposar que l’Ajuntament presente una demanda judicial contra la Generalitat Valenciana per a que pague el deute que manté amb l’Ajuntament d’Alzira com a única vía de recuperar els diners i així poder quadrar el pressupost municipal.

Diego Gómez
Portaveu del Grup Municipal
Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here