Carcaixent donarà Camallades contra el Càncer en 15 dies

0
515

La II Volta a Peu “Camallades contra el Càncer”, es celebrarà a Carcaixent el pròxim 18 d’octubre, amb motiu del “Dia Mundial del Càncer de Mama”.

Esta Carrera és iniciativa de la Junta Local de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de Carcaixent, i compta amb la col·laboració de l’Hospital Universitari de la Ribera i de l’Ajuntament de Carcaixent.

Es tracta d’una activitat ludicobenèfica que discorrerà per un circuit urbà de 4 quilòmetres i els fons del qual es destinaran a sufragar els gastos de la pròpia carrera, així com a la lluita contra el Càncer de Mama.

.- Itinerari

Eixida, carrer Sant Antoni, i continuarà pels carrers, Sebastiàn Hernández, Avda. Germanies, Mariano Benlliure, Echegaray, San Francesc d’Asís, Martín Talens, Alacant, Ramón i Talens, Gandia, Avda. Vidal Canet, Castelló, Avda. Joan XXIII, Baixada dels Magraners, Apotecari, Bodí, per a finalitzar, a la porta del Centre Comercial “Ribera del Xuquer”.

La presentació d’esta II Volta a Peu ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella; el cap del Servici d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari de la Ribera, José Miguel Cuevas, i de la presidenta de la Junta Local contra el Càncer de Carcaixent, Conchín Lorente.

Conchin Lorente, ha explicat que el “objectiu primordial d’esta Carrera és conscienciar a la ciutadania en general sobre la incidència del càncer de mama i del seu impacte en la vida dels afectats, els seus familiars i amics; per això, i perquè el càncer és una qüestió que ens afecta tots, esta iniciativa està oberta a totes les persones que vullguen participar, independent del seu sexe o edat”

El Dr. José Miguel Cuevas s’ha mostrat, «molt satisfet de que en la nostra comarca es duguen a terme este tipus d’accions de conscienciació sobre la malaltia però que, al mateix temps, promocionen la pràctica d’exercici físic com a mitjà per a fer front a la mateixa».

En este sentit, el Dr. Cuevas ha recordat que «la pràctica d’esport, unida a altres hàbits de vida saludable, pot arribar a reduir fins en un 40% la possibilitat de patir un càncer de qualsevol tipus».

Segons el Dr. Cuevas, «encara que el càncer de mama continua tenint una elevada incidència entre les dones, el seu nivell de curació aconsegueix ja el 80% en l’Hospital de la Ribera, un centre que es troba al mateix nivell que els grans hospitals nacionals i que aplica tècniques pioneres en totes i cada una de les fases de diagnòstic i tractament de la malaltia».

Retirada de dorsals. Llocs

Les persones interessades a participar en esta II Volta a Peu contra el Càncer, podran començar a retirar els dorsals, a partir del dilluns 6 d’octubre, pel preu simbòlic d’inscripció de 3 euros, en el Centre Comercial Ribera del Xúquer, en l’Associació d’Ames de Casa Tyrius de Carcaixent, i en la seu de Viatges Islantur.

Els inscrits rebran una visera, fins a la fi d’existències.

Mª Blanca Garrigues, regidora Benestar Social

“Segon any que es realitza, i l’any passat Carcaixent es va bolcar, perquè entén que és un bona causa, on tots per desgràcia, coneixem esta malaltia de primera mà, ja que tenim a algú molt pròxim que l’ha patit, per això estem mes conscienciats, i inclús no sent així, cal molta gent afectada.

Hi ha una Junta a Carcaixent, que està treballant molt bé, per a conscienciar la gent, i crec que la gent es tènia que bolcar i la ciutadania ho farà el dia 18 d’octubre participant en la carrera.»

Blanca, crec que el càncer no és una loteria on cada un compra el número que vol, sinó que ens pot tocar a qualsevol. ¿Creus que la gent és conscient d’això?

«cada dia estem mes conscienciats, la veritat és que la prevenció fa que hi haja menys casos, però per desgràcia, és una malaltia que avança, i la investigació també esta avançant. La gent s’ha de conscienciar dels moments que estem passant, i la gent és solidària, Carcaixent, és un poble molt solidari , perquè any rere any, realitzem diverses carreres, per al Banc d’Aliments, de Mans Unides, del càncer, etc., de tantes organitzacions, que veiem la resposta de la gent, però no cal deixar de dir-ho, i hem de conscienciar-nos mes si és possible, i estar ahir recolzant, i són un clar exemple les voluntàries contra el càncer que dia a dia fan eixa labor, perquè tot el món estiguem conscienciats.»

Lola Botella , alcaldessa de Carcaixent, ha comunicat, que augmentaran la partida destinada a l’Associació de la Lluita Contra el Càncer, para el proper exercici del 2015.

Eduardo Sala/Riberaexpress.

Fotos: E- Sala

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here