FACA organitza una visita a la Cova de les Meravelles i a la Sima de l’Aigua

1
622

Enguany girem la vista al nostre entorn i fem unes festes més naturals! Anem a visitar la Cova de les Meravelles i la Sima de l’Aigua per conèixer el nostre patrimoni natural. També fem una exposició de l’ungüent del mes de maig, tant nostre, per aprofundir amb el patrimoni cultural tant savi que tenim. I
amb moltes ganes presentem les 1es Jornades Etnobotàniques SORO PIERA on iniciem un camí de proximitat a les nostres plantes i els seus usos, camí que gràcies a Soro tenim ja molts coneixements i gran passió!
Aquest any també portem altres activitats interessants, com és un circ. Som gent que estimem la natura i els animals, així que aquest circ és humà! La Finestra Nou Circ ens porta el seu CABARET DE CIRC, un espectacle de circ amb humor, malabars, acrobàcies i més, per a xiquets i adults. I com ens agraden molt els espectacles, doncs quatre tasses més:espectacle performance d’ANIMALS DE SÉQUIA, basat  amb el llibre de Rosa Roig del mateix títol ( presentat al festival MIM). Després continuem amb un teatre eròtic i d’humor PER L’AMOR DE DÉU! no apte per a beats. I acabem amb un espectacle doble per a infants (i adults també, perquè no?!) amb DANI MIQUEL i les titelles de LA TERRA DELS BABAUSdel ball de San Vito. Les altres novetats de la sisena edició de les FACA són: TALLER d’STENCIL on farem plantilles per pintar i un taller de RISOTERÀPIA a càrrec de Tino Blasco.
Però també tornem a fer activitats repetides, algunes que per nosaltres ja són clàssics! Anem a gaudir amb el CERCATASQUES, amb ‘URBASCENES, el CONCURS D’ALL I OLI, a la RUTA DELS ESPERITS, a les ALBADES A DOLL i als concerts i menjars de les FACA.
Per finalitzar, les actuacions musicals aniran a càrrec del cantautor CESK FREIXAS, de la rumba canalla de EL CIFU, del gran i únic TONI DE L’HOSTAL i el rock al Dau al Set amb GRAHAM FOSTER i BETTY FISH AND THE SHARKS.

Activitats per al cap de setmana

DISSABTE 4 D’OCTUBRE
11:30h Inauguració Exposició UNGÜENT DEL MES DE MAIG, amb plantes de Carcaixent. Al Mercat Municipal fins al 15 d’octubre.
L’ungüent del mes de maig és propi de Carcaixent i en menor mesura d’alguns pobles pròxims (com Rafelguaraf i La Pobla Llarga). Es tracta d’un remei panacea, que vol dir que serveix per a tot: colps, morats, torcements i depenent de receptes també pot llevar punxes. Tot comença a partir d’un estudi de Paco Ibàñez (metge i autèntic etnobotànic, ho ha demostrat) de l’any 1993. Ara per actualitzar i aprofundir l’estudi recuperem les receptes de les dones i gent d’agricultura de Carcaixent, i posem rigor científic a l’hora d’identificar i certificar les plantes usades per a fer aquest ungüent tant nostre. Sempre amb l’ajuda i supervisió del botànic Javier Fabado (Universitat de València) i el savi consell dels estudis de Soro Piera.
12:00h VI Concurs Internacional d’Allioli. Al Mercat Municipal Tradicional concurs festiu de fer allioli. Sols has de vindre, nosaltres posem el
morter i el picamà, i també els ingredients. Un jurat d’experts erudits de l’allioli dictaminarà quin és el millor de tots els participants, i quin d’aquests posseeix millor tècnica. Després farem un tast dels alliolis amb truites, per gentilesa de les FACA.8

1 Comentario

  1. La Cova de les Meravelles forma part del nostre patrimoni, val. Però hi ha que puntualitzar que està en terme municipal d’Alzira. Per a que no s’enfaden els nostres veïns.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here