Xúquer Viu crida a la mobilització contra el transvasament des d’Alarcón

3
301

El passat dissabte la Mesa pel Xúquer es va reunir a Sueca per tractar les iniciatives que Xúquer Viu i altres organitzacions posaran en marxa pròximament per canviar el Pla de Conca del Xúquer publicat el passat 13 de juliol i donar compliment a la Directiva Marc de l’Aigua.

Aquestes iniciatives consisteixen en una denúncia a la Comissió Europea per incompliment de la legislació, en especial de la Directiva Marc de l’Aigua, per una part i en la presentació d’un recurs contenciós administratiu per l’altra.

La denúncia a Europa estarà presentada i coordinada per Xúquer Viu i el recurs contenciós administratiu per Ecologistes en Acció. Les dos iniciatives comptaran amb el suport de la Mesa pel Xúquer, formada per representants de grups ecologistes, ajuntaments, regants, sindicats, organitzacions agràries i altres entitats.

Tant els cabals del Xúquer com la situació de l’Albufera ocuparan un lloc central en les iniciatives que es presentaran en els pròxims dies, així com la sobreexplotació dels aqüífers de la Manxa Oriental o el Vinalopó, l’abastiment a la Ribera o el projecte d’un nou transvasament cap a Alacant.

Cal recordar que un dels motius del rebuig al Pla de Conca és que contempla un nou transvasament des d’Alarcón, mentre es nega una concessió d’aigua superficial per abastiment a les poblacions de la Ribera afectades per la contaminació de nitrats i pesticides. Aquest transvasament, destinat al negoci i l’especulació, es vol fer amb aigua procedent de l’estalvi de la modernització del regadiu de la Ribera, quan hauria de destinar-se a compensar l’aigua que deixarà de rebre el Xúquer i l’Albufera al canviar el reg a manta per una altre a degoteig.

Malgrat l’oposició frontal de la societat riberenca i valenciana, expressada de manera unànime, el Govern de la Generalitat continua amb el seu projecte d’afavorir determinats interessos en contra del bé comú i la racionalitat que diu que el riu Xúquer no està per a transvasaments, perquè no li sobra aigua.

Xúquer Viu crida a la Ribera i altres comarques valencianes a mobilitzar-se contra les intencions del Govern de la Generalitat Valenciana de consumar aquest nou atac al Xúquer per satisfer les ambicions del lobby de l’aigua d’Alacant i presentarà una moció en els pròxims dies per que siga aprovada pels distints ajuntaments. 

Adjuntem foto de la Mesa pel Xúquer del passat dissabte i altres de la concentració realitzada el 14 de juny davant el Palau de la Generalitat.


3 Comentarios

  1. Riberaexpress, no és una publicació transparent, no és de fiar, quan un comentari és crític en alguna institució en la que vol estar bé, no li interessa que siga públic i el fa desaparéixer aviat.

    No utilitzeu als llauradors, per favor., que no som tontos.

  2. Hola Paixerell! en Riberaexpress admitim tots els comentaris crítics que feu sempre que estiguen dins les regles. I el que no fem mai es borrar-los a conciència. Sembla que en els últims dies pels comentaris que feu distints comentaristes s’han borrat alguns però puc assegurar que desconec els motius i que sols obeixen a errades tècniques.
    Riberaexpress s’ha guanyat en els tres anys i mig de vida un crèdit més que notable a la nostra comarca com ho demostra el gran nombre de visites que registra. Ahir sense anar més lluny s’aproparem a les 17.000.
    Ah! i per cert sempre teniu la possiblitat denviar un article d`’opinió això si amb nom, cognoms i DNI.
    Salutacions! i GRÀCIES PER SEGUIR-NOS.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here