Una dotzena de participants en el VII Concurs de Putxero i postres de Kaki

0
337

El proper dilluns, dia 6 d’octubre, tindrà lloc a los Salones Siglo XXI la setena edició del Concurs de Putxero Valencià i Postres de Kaki de La Ribera, organitzat per l’Associació Fira Gastronòmica de l’Alcúdia.
Restaurants participants:
Sala Braham de Riola, Restaurant Emi d’Orxeta, Miguel i Juani de l’Alcúdia, La Visteta de Barx, La Granja de Sueca, Juan XXIII de Beifaió, Hotel Les Rotes de Dènica, Gambrinus de Siete Aguas, Chaparral i Casa Granero de Serra, La Mar i La Bonit del Port del Grao de Gandia.

Jurat

Restauradors: Els alcudians Juan Carlos Galbis (president del jurat), Fausto Clemente (amfitrió del certamen) i Carmen Arocas (que ha tornat a viure a l’Alcúdia després de jubilar-se com a Cap de les Cuines Centrals de l’Ajuntament de París) i Isabel Ribelles, del restaurant Nazaret, guanyador de la darrera edició del concurs. També en formarà part Richard Briz (Carnisseries Orce) proveïdor de carnisseria i xarcuteria de l’espai de restauració de la Fira.
Periodistes i crítics: El periodista i escriptor Emili Piera i el sacerdot Joaquín Núñez, provinent d’una família xativina de llarga tradició culinària i habitual columnista i tertulià de ràdio.
L’Ajuntament està representat enguany per les presidentes de 3 de les associacions més actives de l’Alcúdia: Immaculada Sanchis (Junta Local AECC), Elena Giner (Mestreses Tyrius) i Ma Teresa Martorell (Dones de l’Alcúdia)
Deu jurats per a triar el millor entre els putxeros oferits pels 12 restauradors participants, provinents de diferents comarques de la Comunitat Valenciana.
També es triaran les millors postres fetes amb Kaki de la Ribera. La DO i la Fundació Caixa Rural de l’Alcúdia patrocinen este concurs, que cada vegada està més renyit. Per tal que els restauradors vagen fent les proves de les seues creacions, la organització envia a cada participant un basquet dels primers kakis de la collita d’enguany, amb els quals a hores d’ara ja estaran experimentant.
La celebració del concurs serà enguany previ a la inauguració oficial de la Fira Gastronòmica, que se celebrarà dimecres 8 d’octubre a les 7 de la vesprada al parc que duu el nom

Concursants de l’edició anterior

de la Fira. En el transcurs del dinar Daniel Belda, gerent de Bodegues Belda, de Fontanars dels Alforins, serà homenatjat per la organització per ser l’únic expositor que no ha faltat a cap de les 20 edicions de la Fira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here