L’AMPA del Convent d’Alberic fa la millor foto de la Trobada de Corbera

0
607

Un any més, i després de veure una per una les quasi 1.000 fotografies digitals que ens varen enviar després del dia de la 29 Trobada de Corbera, el jurat format al si de la Junta Directiva de la Coordinadora de Centres de la Ribera, ha atorgat 3 premis a les millors fotos de la Trobada. No ha estat gens fàcil, ni per la quantitat, ni per la diversitat ni per la qualitat de moltíssimes fotos, i això demostra que hi ha persones que van a la trobada per realitzar instantànies de qualitat i aportar-les a la memòria visual de les Trobades de la Ribera. De la qual cosa, ens alegrem molt perquè significa que el premi va consolidant-se a poc a poc, a mesura que passen els anys.

El jurat dels premi ha aplicat uns criteris de seleccions -qualitat, composició i significat simbòlic-, criteris que ens han ajudat a buscar aquelles fotosDSCN1707 350emblemàtiques que transmetien el mateix missatge que els queda a les ments dels assistents a la Trobada després d’anar-se’n a casa i que sol constituir un sediment emocional molt important per continuar treballant per l’educació de qualitat, en la defensa de la nostra llengua i en la construcció del nostre País.
L’acte de lliurament es féu ahir a Edicions Bromera, que com sabeu patrocina tots els anys este Premi a les 3 millors fotos de la Trobada i que, a més, sol col·laborar econòmicament en altres projectes que du endavant la Coordinadora de Centres de la Ribera i Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la LLengua. Josep Gregori, gerent de Bromera, i Joan Cortés, president de la Coordinadora, foren els encarregats de lliurar en mà la bossa de llibres als afortutats i afortunades.
DSCN1709 350Enguany, l’AMPA del Convent d’Alberic repeteix premi, una circumstància que indica el seu gran interés per participar en totes i cadascuna de les convocatòries. Representaven esta AMPA d’Alberic un grup de mares i pares, la major part de les quals varen formar part molt activament en la comissió organitzadora de la Trobada a la seua població, just un any abans. També vingueren els protagonistes de la instantània premiada, els quals no se n’anaren de buit perquè Josep Gregori els va obsequiar amb un grapat de contes infantils, cosa que va evitar que s’endugueren a casa tots els marcadors de llibres que trobaven a l’abast de les seues mans inquietes.
Els altres dos premis van ser lliurats a Abdó Garcia i Joan Serralta, pertanyents a l’AMPA del CEIP Carrasquer de Sueca, que van rebre també dos lots de llibres valorats cadascun en prop de 100 euros.DSCN1712 350A la tertúlia prèvia a la cerimònia informal de lliurament de premis es va analitzar la situació d’extrema precarietat per la que travessa l’educació i l’àmbit editorial. D’una banda, l’educació continua patint les conseqüències d’unes retallades pressupostàries que executen polítiques que prioritzen la recuperació dels grans mercats financers per davant de la recuperació de la societat del benestar. D’altra banda, a l’àmbit editorial, durant la crisi econòmica els governs han aprofitat la conjuntura per canviar les regles de joc del mercat editorial i han afavorit els monopolis editorials i les polítiques de centralització cultural.
L’any que ve, a la 30ª Trobada d’Alginet, les bases de la convocatòria de les 3 Millors fotos de la Trobada canviaran a fi de obrir la selecció de les fotos premiades a totes aquelles persones que vulguen participar. Confiem que a la pròxima edició d’este Premi es continue enriquint l’arxiu de la memòria visual de les Trobades de la Ribera amb imatges que donen testimoni del suport de les comunitats educatives a la celebració de les Trobades i als programes d’ensenyament en valencià.
SaraDomingo MillorFotoTrobadaFoto AbdoGarcia.Premi MillorfotoFoto JoanSerralta Premimillorfoto

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here