L’escriptor Josep Antoni Fluixà presentà ahir al poeta Domènec Canet (Carcaixent, 1944) com «el príncep de les lletres valencianes» i a la seua última obra, «Blanca Doble i d’altres cançons» com un «llibre molt gran». Fluixà es va desfer amb elogis cap este carcaixentí que fou guanyador, per dos anys consecutius -1969 i 1970-  del Premi Àusias March de Gandia de poesia; «és el poeta realista més consolidat que ha contat el Pais Valencià des de la generació del 1962». La seua poesia va formar part de la històrica antologia «Carn fresca» (1974).

Els editors, David Vidal i Salvador Lauder, recordarem que l’autor «s’emocionà» quan li proposarem la publicació dels seus poemes, un llibre que està dividit en dos parts; la primera amb poemes i la segona amb cançons. Canet digué que el poema El Sopar «lliga» les dos parts de Blanca Doble. I destacà com a curiositat l’existència de dibuixos en el llibre que té una portada dissenyada per Lluís Navarro.

L’autor es mostrà molt agraït a l’editorial El Petit Editor que s’enrecordà d’ell «després d’estar molts anys en un calaix».

L’acte celebrat a la Biblioteca Municipal de Carcaixent va contar amb nombrosos seguidors del poeta carcaixentí, que, amb Blanca Doble ha tornat, tres dècades després, al primer aparador literari valencià, entre ells el regidor Paco Salom.

Els editors, Josep A. Fluixà, Arcadio España i la bibliotecària, Lola Garcia llegiren uns poemes per tancar la presentació de l’obra.

Cançoneta de bressol

tres follets viuen

al camí del fossar

els nens s’en riuen

qui deurà passar?

juguen per la llum de la lluna

i sota qualsevol ramat de fulla

els nens s’enriuen

qui deurà passar

al camí del fossar?