El periodista Josep Blay encapçalarà la candidatura d’EUPV a Sueca

0
459

Foment de l’ocupació; la protecció de les famílies més desfavorides; la transparència; obrir al ciutadà l’Ajuntament; i congelació de tributs i taxes, objectius de la formació d’esquerres

El periodista Josep Blay encapçalarà la candidatura d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a l’Ajuntament de la capital de la Ribera Baixa en les eleccions previstes per a la pròxima primavera. L’acord del col·lectiu suecà de la formació d’esquerres va ser ratificat, per unanimitat, dissabte passat pel Consell Polític Comarcal.
“Tant a Sueca com a la comarca tenim clar que Blay será el revulsiu que l’esquerra necessita a Sueca”, ha manifestat Felip Hernandis, coordinador comarcal d’EUPV. “Es tracta d’una persona que sempre s’ha mantingut recta com a periodista independent i sabem que serà inflexible en la seua gestió a l’Ajuntament”, ha afegit.
“Bàsicament anem a proposar una especial dedicació al foment de l’ocupació i a generar salaris per a necessitas municipals urgents; la protecció de les famílies més desfavorides; la transparència, que bona falta fa, de la gestió municipal que hauria de ser participativa; i, en definitiva, obrir al ciutadà les portes de l’Ajuntament”, ha afirmat el candidat.

Un poble més habitable

Josep Blay


“Un dels nostres objectius és fer que Sueca siga cada dia més un poble més habitable i per a les persones”, ha afegit. Blay també ha apuntat que “fidels als nostres principis, la redacció del programa electoral definitiu estarà oberta a totes aquelles persones que vulguen aportar idees”. I conclou assegurant que “exigirem la revisió i control dels tributs i taxes actuals, adequant-los a la realitat econòmica i social que pateixen els veïns i veïnes de Sueca, així com l’habilitació de mecanismes per a què puguen pagar tots aquells que la crisi els ha posat les coses molt costera amunt”.
Josep Blay (Sueca, 1956), periodista d’ofici des de l’any 1983, va formar part del moviment valencianista i d’esquerres en la seua joventut, tot i que, fins ara, no s’havia afiliat a cap partit polític. En 1980 començà com a corresponsal del progressista Diario de València, Ràdio Gandia-SER i Ràdio València-SER. Un any després de la pantanada de Tous de 1982 abandonà els estudis universitaris de Geografia i Història per a incorporar-se a la redacció de Notícias al Dia.
Formà part de l’equip de redacció de la corresponsalia Barcelona que en octubre de 1984 posà en marxa el diari Liberación. Des d’aleshores ha passat per mitjans com Levante, El País, Ràdio Nou i Canal 9 i gabinets de premsa com en del Col·legi Oficial de Psicòlegs del País Valencià, la Federació Territorial Valenciana de Motociclisme i l’Ajuntament de Sueca. Esporàdicament ha col·laborat en molts altres de mitjans.
L’any 2003 va participar com a guionista al llargmetratge documental Ricardo Tormo, la forja de un campeón. Un any després recuperarà la capçalera de La Chicharra, la més antiga de Sueca que la que es té referència documental, per a editar-la com a un mesual gratuit comarcal. El projecte va desaparéixer anys després amb la crisi. En l’actualitat feia de corrfesponsal del diari El País i editaba, de manera altruista, el blog informatiu RiberaBaixa.info.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here