Es bous de David Alfaro causen bona impressió en Benimodo

0
510

David Alfaro, un jove ramader que fa tres mesos va comprar la ramaderia, amb animals de Nadal Mas i Benavent.

De moment ha fet tres poblacions, amb ganes d’oferir un bon espectacle de bous al carrer, i que s’ha rodejat de bones vaques, bous i mansos, Ahir vesprada, heu va demostrar a Benimodo, traguent 4 vaques i 1 bou, on la limitació de temps, 15 minuts, eren insuficients per el bon joc que començaven a donar, “Curra” i Política”, dos vaquetes a tindre a compte, així com un bou-jònec, castany.

32 animals, en diu David que té, “de moment”.18 vaques, 3 bous, jonecs i mansos.

 David, pensa que no hi ha massa ramaderies per a bous al carrer, perquè “hi ha ramaderies que té 70 pobles a l’any, su van retirant alguns ramaders per jubilació, com es el cas meu, al que li he comprat la ramaderia.

De moment la té en Yátova, en la ramaderia 3R d’un amic, i després la situaré en Alcublas, on l’estic preparant”

Segurament David, hauràs estat visitant ramaderies per a incorporar nous exemplars, de totes les que has vist,

¿quines has vist que tenen els animals amb mes bravura per a bous al carrer?

“Hi ha moltes per Zaragoza, Navarra, i ací a Valencia, tenim als Mahancoses, Benavent, La Paloma, Peris. Tots els ramaders solen tindre un parell de “corros” molt bons, però sempre hi han uns que destaquen mes.”

 Li comente que ha tret dos vaques joves, “Curra” i “Política”, amb moltes maneres, i quan començaven a donar joc, s’ha vist obligat a retirar-les al sonar la sirena, i li pregunte a David, ¿perquè no es donen a este tipus de vaques, encara que foren 5 minuts mes, si heu sol·licita el ramader?

“Això passa moltes vegades, que els ramaders te animals parats moltes dies, i quan les trauen necessiten 10/15 minuts per a calfar-se, i quan estan a punt, hi ha que retirar-les. En Utiel vaig aguantar una vaca 25 minuts, i del 15 al 20, va agarrar 3 persones, va emparrar, va pujar al taulat, i és quan se li va veure el joc a la vaca.”

David,¿què opines d’estos actes que han passat en Algemesí, i dels anti-taurins?

“A casa estem tots molt bé, perquè si a mi no m’agrada una festa o alguna cosa, no molestaré a ningú.

En el món hem de viure cada un amb el que ens agrada i respectar el que hi ha. Nosaltres estem en l’escala mes alta, i els bous, com els conills, pollastres, i altres animals han de morir perquè nosaltres podem menjar, perquè mes que m’agraden al meu els animals, no li van a agradar als anti-taurins. Deuen de deixar de molestar, i si volen seguir per eixe camí és la seua decisió, però tenim mes cor les persones que ens agraden els bous, però cal entendre, que han de morir.”

 “A mi personalment, no m’agrada que es maten a espasa o coses paregudes, però, és llei de vida, per molt mal que en faça.”

 ¿Bous al carrer pròpiament dit, o en plaça?

“Plaça, en l’arena, perquè en el carrer els animals patinen molt, i alguns acaben coixos, i estan alguna setmana per a reocupar-se.

Els festejos deuen continuar, per a poder donar de menjar als animals, i gaudir esta vida que és molt bonica, i al que no li agrade que es quede a casa , de la mateixa manera, de que jo no vaig a molestar-los, la qual cosa a mi no m’agrada.”

Bona presència d’aficionats que ompliren el recinte, i aplaudiren a David Alfaro, pel comportament dels seus animals.

 Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: E. Sala

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here