La Moreneta d’Alzira ha tornat esta nit a l’ermita del Lluch 315 anys després

0
475

Un document de l’any 1699 acredita que des d’aquella data Alzira rendix culte a la Mare de Déu del Lluch i que en agost, el dia de Sant Salvador va ser traslladada, per primera vegada a l’ermita de la Muntanyeta, segons l’arxiver municipal, Aurelià Lairón. Açò és història però alguna llegenda diu que la imatge de la Moreneta va ser trobada en el  Xúquer per un pastor, anomenat, Lluch, escultura que sembla viatjava en un vaixell que va encallar prop d’Alzira quan este riu era navegable.

El bon segur és que hui s’ha recordat, una vegada més aquella troballa en el Parc de les Muralles, antic llit del Xúquer, i que tot seguit la patrona d’Alzira, escoltades per joves dames i a muscles de xiquets i xiquetes, ha protagonitzat la processoneta acompanyada per danses típiques valencianes, com  la Car

La Processoneta d’este matí

xofa, els Arquets, els Teixidors, els Bastonets, Els Negrets i el Bolero així com pels Cabuts. En plena Vila ha sigut rebuda per Sant Roc i obsequiada per nombroses madeixes de seda, un antic costum d’este barri.

La Moreneta ha tornat

La Verge del Lluch esta nit en el centre d’Alzira

esta nit al seu santuari, després d’eixir en processó a les 20 hores desde la parròquia de Santa Caterina.

Fotos: Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here