El Conservartori d’Almussafes insonoritza la sala d’assajos

0
229

Les obres d’insonorització de la sala d’assajos del Conservatori d’Almussafes, en la recta final

L’Ajuntament sufraga la totalitat del projecte de condicionament acústic del local

En tan sols uns pocs dies, la banda de la Societat Musical Lira Almussafense podrà reprendre els seus assajos nocturns en el local d’assajos del Conservatori de Música, després de dos anys de realització dels mateixos en el soterrani del Centre Cultural d’Almussafes. Encara que l’edifici seu de la Societat Musical, construït fa aproximadament 30 anys, va complir al seu dia amb totes les directrius legals, les noves lleis que regulen la contaminació acústica i la protecció enfront del soroll van demostrar la necessitat executar obres d’aïllament i insonorització de l’espai situat en la primera planta de l’edifici. El consistori municipal ha finançat íntegrament els 155.000 euros del cost del projecte d’obra, executada durant els últims tres mesos.
Com a mesura complementària a la realització del projecte d’obra, la Societat Musical “Lira Almussafense” va encarregar una auditoria acústica per a definir les solucions òptimes de l’aïllament i condicionament de l’esmentada sala d’assajos de la banda, que ocupa una superfície de quasi 150 metres quadrats. El resultat de l’esmentat estudi va confirmar que les condicions d’aïllament acústic del local eren desfavorables, ja que els nivells sonors emesos incomplien les exigències disposades en la normativa, un fet que els membres de la Societat Musical estaven determinats a esmenar de manera efectiva. “La nostra preocupació radicava a escometre les reformes necessàries per a garantir que els nivells de soroll i de vibracions emesos, principalment en horari nocturn, es trobaren dins dels límits establits com acceptables en les diferents normatives d’aplicació i evitar així les molèsties als residents en els edificis limítrofs”, expliquen des de la Junta Directiva de la Societat Musical.
A este efecte, es va redactar el projecte d’insonorització de l’espai destinat als assajos de la banda de música, a què se li ha aplicat un aïllament acústic global, tant de les parets perimetrals, com del sostre, del sòl i de totes les seues portes i finestres.
Complits ja dos anys d’assajos en els baixos del Centre Cultural i tres mesos d’execució de les obres de la sala polivalent, que es van iniciar el passat mes de juny coincidint amb el període estival i, per tant, de descans en el programa formatiu anual de l’escola de música, els treballs estan pràcticament conclosos. “Ha sigut un llarg procés que finalment veurà la llum i que ens va a permetre continuar amb la nostra activitat musical a ple rendiment, complint en tot moment amb els paràmetres legals vigents i sense causar molèsties als veïns”, constaten des de la Directiva.
Per això, un dels dies grans de la Societat Musical es viurà divendres que ve dia 3, atés que està previst que es duga a terme un acte d’inauguració del nou espai, en el que participaran les autoritats locals, socis i músics de la banda.
155.000 euros d’inversió
L’Ajuntament d’Almussafes ha assumit el finançament del cost global de les obres d’insonorització de la sala, el pressupost de les quals ha ascendit a 155.000 euros. A més de la subvenció municipal, la Societat Musical Lira Almussafense ha sol·licitat una ajuda de 65.000 euros a la Diputació de València. “Si finalment ens la concedixen, podrem millorar l’acústica de les 11 aules d’estudi del nostre centre de formació musical, a més de substituir l’ascensor existent per un de majors dimensions de cabina que facilite el transport dels instruments de percussió”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here