La Comunitat Educativa dona suport al Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset

0
306

Al voltant de 400 inscrits, la gran majoria docents, encara que també membres de les AMPA, estudiants i pares interessats en la educació, estan assistint amb interés al VII Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset de l’Alcúdia.

Ahir dijous va tindre lloc la jornada inaugural. L’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez Correcher, el president de la comissió organitzadora del Congrés, Íñigo Benitez i el Vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, donaren la benvinguda als assistents, al temps que deixaren patent que el Congrés està a hores d’ara totalment consolidat i és un referent de la reflexió entorn dels reptes de la professió docent.
A més, el president de la comissió Organitzadora va voler trencar una llança per la gestió en educació de l’Ajuntament de l’Alcúdia: “una política educativa diferent és possible- Va afirmar Benítez- a l’Alcúdia tots els alumnes de primària tenen enguany els llibres gratuïts, si les institucions tenen voluntat, poden canviar la manera de fer les coses”.

Esta primera jornada va córrer a càrrec del catedràtic de sociologia de la UCM, Julio Carabaña, que en la ponència que duia per títol Mesura PISA el que s’ha d’ensenyar a les escoles? Va deixar cal que PISA “no serveix per avaluar alumnes, ni professors, ni escoles ni nivells d’ensenyament”.
Seguidament, la presidenta de l’Associació Pedagógica “Francesco Tonucci”, va conquerir completament l’audiència tant en el fons com en la forma, ja que es tracta d’una magnífica comunicadora. De segur que la seua ponència Líquid i de colors: educar en el segle XXI, serà una de les més visitades a la televisió local per internet lalcudiatv.es.

La vesprada del divendres hi ha dues ponències més: Educació Emocional: d’una realitat líquida a una fonamentació sòlida, del catedràtic d’orientació sociopedagògica Rafael Bisquerra i El currículum escolar per a educar una ciutadania democràtica, crítica i capacitada , del catedràtic d’e Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de La Coruña, Jurjo Torres.

Com ja és costum al Congrés d’Educació, també hi ha una activitat lúdica a la qual tenen accés els inscrits, enguany es tracta de l’obra de teatre de la companyia La Pavana “1 hora i ½ de retard”, a les 10:30 de la nit en la mateixa Casa de la Cultura.

Per acabar el que, potser siga el Congrés més crític fins ara amb les institucions educatives estatals i autonòmiques dels celebrats fins ara, dissabte de matí escoltarem el Vicerrector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València Antonio Ariño en la ponència Desigualtats i educació i, ja per acabar esta edició, la ponència La LOMQE no és la reforma que necessitem per a millorar l’educació, del catedràtic de Didàctica i Organització Escolar de la Univeritat de Múrcia , Juan Manuel Escudero.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here