Compromís demana la retirada de la coberta de fibrociment del porxe del centre Les Comes

0
332

Recentment es va donar a conèixer que 154 col·legis i instituts de la xarxa pública valenciana, tenen fibrociment, amb fibres d’amiant, el que suposa quasi el 10% del total dels centres del nostre territori estan afectats, després de que el Tribunal Superior de Justícia ordenara a la Conselleria d’Educació facilitar aquestes dades. Aquest és un material potencialment perillós per a la salut quan es deteriora que està prohibit al nostre país des de fa anys.

 Una d’eixes escoles és el Col·legi Públic Les Comes que té construït al pati un porxe obert lateralment per a protegir a l’alumnat de la pluja i dels rajos de sol. La coberta de l’esmentat porxe és de fibrociment i l’escola va detectar en octubre de 2013 que s’estava deteriorant el que podia suposar un perill per a les persones del centre, xiquets i majors.

Els tècnics de la Conselleria que van visitar les instal·lacions del centre van concloure que si ve, no suposava un perill en eixe moment, hi havia que substituir-lo per evitar un major deteriorament de la coberta. A hores d’ara no es té coneixement de que estiga prevista cap actuació per part de la Conselleria.

Compromís per l’Alcúdia ha presentat una moció en la que es sol·licita a la Conselleria d’Educació la retirada i substitució de la coberta del porxe del Col·legi Públic Les Comes el més prompte possible.

Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, ha assegurat que després de la publicació de les dades la Consellera d’Educació Maria José Català ha reconegut la magnitud del problema i va afirmar que hi ha en marxa un pla per anar eliminant progressivament el fibrociment, pel que la moció de Compromís sol·licita a la Conselleria d’Educació informació sobre el pla per eliminar progressivament el fibrociment dels centres escolars i en concret pel que fa al Col·legi Públic Les Comes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here