Enrique Paris candidat a la presidència dels Colombaires de la Comunitat Valenciana

0
699

Una Plataforma liderada per Enrique Paris Fresquet, 44 anys, de Rafelcofer, colombaire des de els 7 anys, ex-president de la Comissió de Promoció Juvenil, en la Junta Directiva actual, fa uns anys, i que va presentar la dimissió, per discrepàncies en la forma de preparar i organitzar els campaments juvenils, ha presentat la seua candidatura a la presidència dels Colombaires de la Comunitat Valenciana.

 Mes de 150 colombaires formen part de la plataforma fins ara, segons  ens deia ahir en Alberic, Enrique acompanyat per dos membres mes, en el seu recorregut per totes les comarques de la Comunitat Valenciana, donant a conèixer les seues reivindicacions i denunciants “possibles irregularitats” en la gestió que esta fent l’actual Junta Directiva, encapçalada per José Luis Ros.

Molts anys porten els Estatuts de la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, sense adequar-se a les necessitats i realitat actual d’este deport autòcton valencià, bressol del colombaire Deportiu a nivell espanyol.

Enrique, “planteja una candidatura alternativa a l’actual, amb el fi de millorar el model de gestió actual, de la nostra Federació”.

Una vegada va presentar la candidatura a la federació, es va trobar amb una actitud déspota i autoritària, fins al punt, segons ell, que a mes, puntualitza,

  Estem convençuts que tota s les dificultats, desqualificacions, amenaces vetlades, suggeriments negatius, denúncies i inconvenients, etc., amb les que ens hem entropessat per a fer-nos desistir de la idea de presentar la nostra candidatura, ens han donat mes força moral, i més seguretat, en el convenciment que cal aportar «aires nous» a la nostra Federació, i que obeïxen, mes a raons de competència i de por, que a la «mala fe» o de «interessos malsans», per part de l’altra candidatura.”

“No considerem a l’altra candidatura com «hostil», ja que nosaltres creiem que «tots» pertanyem o hauríem de pertànyer al mateix ban, i és el millor per a la nostra afició. La nostra candidatura, no va contra les persones, si fórem conscients de danyar a algú, immediatament ens retiràvem. Només pretenem el millor per a la nostra afició, en la qual cosa podem i sapiem fer, i de fet, oferim a l’anterior directiva la possibilitat de ser sentiu-vos i tinguts en compte, en la seua experiència, para entre tots aconseguir millorar el que hi ha, i inclús, els invitem a unir-se a nosaltres, per a formar una sola candidatura, i així poder caminar junts i unir mes a l’afició.”

.- Alguns punts, del Programa que presenten

a.- Democratitzar el sistema electoral

a1 – Acostar les meses electorals als socis, perquè puguen votar en la seua comarca, evitant llargs desplaçaments, que desmotiven la seua assistència, influint en els resultats en unes eleccions democràtiques.”

>La primera proposta d’Enrique, es de sentit comú, i participativa, ja que d’altra forma, solen anar sempre els mateixos

a2 – Dotar d’una Estructura Orgànica, a la Federació, creant un teixit funcional que integre a tota la nostra Comunitat de Colombaires orgànicament, donant transcendència a l’opinió del:

*Aficionat (soci amb llicència) , integrat en la seua Societat.

*La societat d’aficionats constituïda (poble, picador, etc.)

*La Província: reunió de comarques.

*La Comunitat Valenciana: reunió de les tres províncies, Valencia, Castelló i Alacant.

b.- Dotar de major agilitat a la nostra administració facilitant les seues tasques, actualitzant els fòrums o sistemes moderns de comunicació, internet i altres que permeten una millor interconnexió de la nostra Federació, amb la realitat del dia a dia.

En este punt, Enrique, ha volgut posar un poc el dit en la llaga, donant a entendre, que la majoria de comunicats de compliment, venen imposats sempre pels mateixos, sense tindre a compte la realitat del mon del colom, i matisa,

“No tolerem la imposició de criteris i normes discutibles per Decret, necessitem recolzar-nos en la major participació de tots els colombaires.”

 No estan d’acord, amb l’actual forma de competició, i planteja tornar a la “Competició per províncies”, com es feia abans, i d’esta manera, en comenta que:

«Evitaríem els llargs desplaçaments innecessaris i forçosos, antinaturals, i que al final afecten també la majoria dels nostres coloms, ja que els portem el mateix dia de la solta.»

*Cal donar-li la transcendència que es mesclen a les Províncies, d’esta manera donarem mes valor als campions de cada Provincial.

*Tindre en compte els suggeriments de les comarques, atendre les seues necessitats i problemes, amb major agilitat. Tornar a les comarques el seu protagonisme, ja que es on major competició hi ha entre les societats i socis de la mateixa comarca.

*Atorgar a les comarques, la capacitat d’organitzar tots els concursos i events que vullguen, ajustant-se a les directrius de la FCCV.

Una de les coses que pareixen preocupar-li a nivell Deportiu, es, “la idea fonamental que s’ha d’orientar i dedicar-li els majors esforços de tot tipus, a poder seleccionar cada any, en la nostra Comunitat, i a nivell de concursos a «los millors Coloms, siguen de qui siguen».»

«El que sí em molestaria és que el dia de les eleccions la gent no vaja a votar, perquè si demanem canvis l’única forma de fer-ho és a través de les urnes.

Si ens quedem a casa tot seguirà igual

 Nous aires apareixen en l’horitzó de la colombicultura valenciana, de la mà de gent jove, amb ganes de canviar els Estatuts que regulen als colombaires valencians, que des de fa molt de temps mai s’han preocupar per adequar-lo a la realitat de les necessitats, i tallar, segons la Plataforma de Enrique Paris, les confabulacions existent entre els membres de la Federació, i els actuals Presidents de clubs i Assembleistes.

“Hora pot ser ja, de que la Federació Valenciana de Colombicultura, es pose les piles, i escolte les veus critiques, però constructives que els plantegem des de la Plataforma, que sols vol, “no ser convidats de pedra”, acaba diguent Enrique.

Fins ací una part, de tot el que passa i proposa una Plataforma, que per primera vegada en les eleccions de la Federació Valenciana de Colombicultura, presenta candidatura, i amb moltes possibilitats de traure bons resultats.

Eduardo Sala/Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here