Mónica Oltra pregunta al conseller per la situació del Centre de Salut de l’Alcúdia

0
296

Durant els 15 primers dies de setembre la llista d’espera per al metge d’atenció primària arribà a ser d’11 dies

Davant la no substitució de metges familiars i pediatres de baixa l’Hospital de la Ribera afirmaren que la llista d’espera era de 48 hores i que tot funcionava correctament

Les denúncies d’afectats i de Compromís obligaren a enviar un metge de reforç al Centre de Salut

Encara que la situació va normalitzant-se poc a poc -cal recordar que fins l’1 d’octubre els centres del Departament de Salut de la Ribera continuaran tancats per les vesprades excepte les urgències- els 15 primers dies de setembre la situació del Centre de Salut de l’Alcúdia pel que fa a l’atenció sanitària ha deixat molt que desitjar.

Mónica Oltra, diputada a les Corts Valencianes pel grup de Compromís, ha sol·licitat la compareixença del conseller de sanitat, Manuel Llombart per tal de que explique l’atenció mèdica que s’ha prestat durant el període estival.

A més, la diputada de Compromís, ha formulat dos preguntes al mateix conseller de sanitat respecte al funcionament del Centre de Salut de l’Alcúdia, sobre els retalls aplicats per l’empresa que gestiona l’Hospital i Departament de Salut de la Ribera que han ocasionat la inexistència de substitucions, les llargues llistes d’espera o el tancament per les vesprades.

Igualment Mónica Oltra li pregunta si la Conselleria de Sanitat si s’ha posat en contacte amb l’empresa que gestiona l’Hospital de la Ribera demanant explicacions per la mala atenció als usuaris del Centre de Salut de l’Alcúdia i demanant-li explicacions.

Cal recordar que a banda de les retallades que el Hospital i Departament de la Ribera aplica a tots els centres durant 3 mesos, de juliol a setembre, baix l’eufemisme que anomenen «optimització de recursos» el Centre de Salut de l’Alcúdia s’ha trobat amb una situació agreujada durant els 15 primers de setembre.

La llista d’espera per al metge de medicina general va arribar als 11 dies el que va provocar la indignació dels usuaris donat que les baixes de dos metges, una per jubilació i altra per vacances, es van cobrir amb un únic metge substitut. L’Hospital i Departament de Salut de la Ribera van negar aquesta situació, malgrat les evidències aportades, afirmant que la llista d’espera era de 48 hores i que la de l’Alcúdia és la més baixes dels centres de salut.

A la situació anteriormen

Mónica Oltra

t descrita es va unir que la baixa d’un dels dos pediatres per vacances no va ser coberta i els xiquets corresponents van ser atesos pel segon pediatra o enviats al pediatra del poble veí de Guadassuar. El personal del centre, sanitari i administratiu, ha estat desbordat en ocasions per la situació. Els administratius passaren de 5 persones a 2 entre el 15 de juliol i el 15 de setembre.

Les denúncies i pressions fetes per Compromís per l’Alcúdia i veïns afectats va fer que l’Hosptial de la Ribera enviara aquest dilluns un metge que reforçara la siutació al Centre de Salut de l’Alcúdia, el que ha permés un millor funcionament i atenció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here