Padilla d’Almussafes composa l’Himne de la germandat de la Creu de Gandia

0
451

L’Himne de la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia, la lletra de la qual està escrita pel Canonge de la Insigne col·legiata de Gandia, Facundo Chambó, es va estrenar diumenge passat dia 14, durant la festivitat de l’Exaltació de la Santíssima Cruz. El Cor del Cercle d’Arts Leopolgo Magenti d’Almussafes, dirigit pel mateix Gerson Padilla, va oferir un concert per a ambientar l’Eucaristia.

Al voltant de 200 persones es van donar cita en l’Església de les Escoles Pies per a participar en la festivitat de l’Exaltació de la Santíssima Cruz, organitzada per la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia, que es va celebrar diumenge passat 14 de setembre.

L’acte va donar començament amb una Eucaristia celebrada pel Canonge de la Insigne col·legiata de Gandia i concelebrada pel consiliari de la Germandat D. Francesc Fuster.

A continuació, el Cor del Cercle d’Arts Leopoldo Magenti d’Almussafes va oferir un concert en què es van interpretar diferents obres com Canticorum Jubile “Oratori Judes Maccabeus» d’Haendel, el Sant “Deutsche Messe” de Schubert, l’obra Benedictus de Giner i va culminar amb Lascia ch’io pianga “Ària Òpera Rinaldo” d’Haendel.

Finalitzat el recital, la Germandat va estrenar el seu Himne a la Santísima Cruz la lletra del qual està escrita pel Canonge de la Insigne col·legiata de Gandia, Facundo Chambó, i la música de la qual ha sigut composta pel músic d’Almussafes Gerson Padilla, el qual forma part de l’Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana. L’Himne és l’última de les composicions de Padilla, el qual ja compta amb altres vint obres en el mercat, moltes d’elles encàrrec de la pròpia Associació de Compositors.

La festivitat es va clausurar amb l’entrega, per part del president Salvador Frasquet i la Cambrera. Mª José Simó, d’una placa commemorativa de l’acte de l’estrena de l’Himne als dos compositors en agraïment per engrandir el patrimoni musical de la Germandat.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here