Més Algemesí ha fet assemblees de barri en la meitat del poble

0
395

I és que ja són quatre les assembles de barri que la nostra formació ha convocat des de que en el mes de maig iniciarem la primera en el barri del Pla. Aquella fou la primera assemblea de barri d’un partit polític a la nostra població, idea que, afortunadament, ha estat seguida per altres formacions polítiques. Amb elles, més de la meitat de la població d’Algemesí ha tingut l’oportunitat d’apropar-se a contar-nos què li preocupa i quines coses concretes i reals volen millor del seu barri.

La darrera la celebràrem a la plaça del Teular el dilluns passat. Estaven convocats, entre d’altres, els veïns de carrers amb gran densitat de població com el C/ Albalat, el final de l’Avda del País Valencià o Ferran d’Aragó, el final del tram antic de l’Avda Bernat Guinovart i tots els carrers travessers i adjacents. Tot i ser una zona amb una varietat de situacions i edificacions, els assistents mostraren preocupacions comunes entre si i amb la resta de barris consultats.

Novament el tema de la convivència ciutadana pel que fa al tema dels gossos fou un tema que preocupà. Els propietaris de gossos –que vingueren amb ells- demanaren més “pipicans  ja que en tota la zona no existeix pràcticament cap i l’existent no està cuidat. , Els presents també demanaren que existiren zones excluïdes per als gossos com els parcs infantil i les pistes esportives de l’Avinguda, zones que no es respecten.

Pel que fa al tema de la mobilitat urbana, el tema de l’accessibilitat i la manca encara de rampes d’accés en molts carrers fou un tema que també eixí, així la no coincidència en alguns punts entre la rampa i el pas dels vianants fou motiu de queixa. Igualment existiren diverses queixes sobre que una part del tram urbà d’Algemesí no està pensat per al vianant, sinó per al conductor. El participants es queixaren del mal disseny de la cruïlla de l’avinguda del País Valencià i Santa Rosa de Lima, així com del final del carrer Albalat a l’altura de la benzinera. En tots dos casos el vianant es troba amb un camí o vorera que s’acaba abruptament.

La mobilitat amb bicicleta també fou una queixa que tornà a aparéixer. Es demanava que es donaren facilitats a la circulació amb bici senyalant carrers de prioritat ciclista o construint un carril bici –i a peu també- des de la zona de la Calàndria fins al poliesportiu i la piscina coberta.

Aquests, entre d’altres com la manca d’il·luminació en determinades zones, foren les queixes i preocupacions concretes del veïnat de la zona. Els polítics no devem oblidar que sovint a nosaltres ens preocupen grans macroprojectes que normalment tenen poc a veure amb el dia a dia del veí de a peu. I és per això que M+S ALGEMESÍ pensà, considerem que encertadament, que devíem treure la política al carrer, que devíem reunir-nos amb els veïns i veïnes allà on ells viuen el dia a dia. Des de que en maig ho férem per primera vegada, durant les quatre assemblees de barri hem escoltat la veu de més d’un centenars de veïnes i veïns concrets, amb noms i cognoms, que ens han parlat clarament de què volen per a Algemesí. Totes eixes queixes i suggeriments les hem plasmat en quatre Projectes de Millora dels Nostre Barris que ja hem presentat en forma de moció a l’ajuntament, juntament amb una cinquena moció que tracta de millores comunes a tota la població. D’aquesta manera M+S ALGEMESÍ, com ja anunciava el seu lema de 2011, s’ha convertit en la seua veu a l’ajuntament. Tot allò que els veïns ens han contat ja està en coneixement de l’equip de govern i fins i tot alguns punts ja han estat atesos i resolts. Lamentem profundament que l’equip de govern romanga enclaustrat al seu baluard i no faça el mateix exercici de contacte amb la ciutadania. Una vegada més demostra que sols li preocupen els grans projectes com el del Mercat però no el dia a dia dels ciutadans.

Durant el mes d’octubre i principi de novembre M+S ALGEMESÍ conclourà les altres 4 assemblees de barri que té previstes per tal de poder començar a elaborar el seu programa electoral a partir de les necessitats reals i concretes del ciutadans.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here