La francesa Claire i els bascos Teatro Salitre es retroben a Sueca amb el públic del MIM

0
345

La segona jornada de la Mostra Internacional de Mim (MIM) s’inicia demà amb una àmplia programació marcada pel retrobament de la companyia basca Teatro Salitre i el de la ballarina francesa Claire amb els espectadors del festival. Els seus espectacles, d’accés lliure i gratuït, i per a tots els públics, podran veure’s a l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament de la capital de la Ribera Baixa.

El muntatge Rico, rico, rico dels bascos Teatro Salitre, el mateix que va triomfar a la 5a edició del MIM (1994), torna demà al festival, vint anys després i al mateix escenari, amb un remake de l’espectacle de teatre de carrer més incorrecte, destroy i “porquiclown” que la companyia ha realitzat durant tota la seua trajectòria. En ell, assistirem a la trobada de tres personatges, Vivo, Bobo i Malo, que s’ajunten per tal de celebrar un aniversari molt especial.

Teatro Salitre naix el 1988 a Getxo de la mà de Jon Ariño, Iñigo Basauri, Josu Bilbao, Jesús Penyes i David Pinilla. Les seues primeres propostes, com a Teatro al kilo, se centren en el teatre de carrer, l’humor, la comèdia i el clown. El 1991 el director Gustavo Tambascio els dirigeix tres peces de text creades per a espectacles de sala. Dels grans teatres als festivals de teatre de carrer, passant pel miratge de la televisió, Teatro Salitre es dissol el 1999 i torna a renàixer el 2009.

Per la seua banda, la ballarina i clown francesa Claire, es retrobarà demà amb el públic del MIM amb la representació de El somriure del nàufrag. Última peça d’una trilogia, que les seues dues primeres parts (De passeig i Vaixell d’arena) es presentaren al festival durant els anys 2005 i 2008, respectivament. En aquesta ocasió, l’artista torna a Sueca per a establir un diàleg coreogràfic i emocional amb una estàtua de l’escultor Eduardo Quadrat.

Claire Ducreux aposta per una dansa al servei de les emocions, el joc amb el públic i l’humor. El 1998 crea, al costat del pallasso Leandre Ribera, la Cia. Leandre-Claire i l’espectacle Fragile, Premi del Jurat del 1r Festival de Teatre de Carrer de Valladolid. Creació a la qual li segueixen els seus primers solos de dansa De passeig, Premi Especial de la la Feria de Artistas Callejeros del Humor de Leioa-Umore Azoka 2004; Vaixell d’arena, coproduït pel festival TAC de Valladolid; i El somriure del nàufrag, estrenada el 2012.

Al costat de la programació oficial, el festival amplia i complementa la seua programació amb els Off-Mim, actuacions en directe, multidisciplinaris i gratuïtes, que es desenvolupen en diversos locals d’oci de Sueca. Demà dijous Vitamin-Art presenta la seua Projeccions dinàmiques-vídeo mapping; també tindrà lloc la presentació

Claire Ducreux

i espectacle literari La dóna que és rigué de Talleyrand de les germanes Manola i Rosa Roig; i, per últim, Kankaneo Teatro actuarà amb la seua proposta Pa tu pa mi.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here