El PSPV de la Ribera Baixa reclamarà als ajuntaments la finalització de l’A-38

0
226
Jordi Mayor

► Mayor: «El PP té ara l’oportunitat de demostrar que primer estan els interessos dels veïns de comarca que els del partit»

El PSPV de la Ribera Baixa presentarà una moció als ajuntaments de la comarca per demanar al Govern d’Espanya que reinicie les obres de la variant Cullera-Favara de l’A-38, paralitzades en l’actualitat i sense perspectives de tornar a posar-se en marxa a curt o mitjà termini.

El text insta l’Executiu central de Mariano Rajoy a què consigne en els pressupostos generals de l’Estat, tan aviat com es puga, tots els recursos necessaris per a la finalització del tram Sueca-Favara de la A-38.

Tanmateix, demana al Ministeri de Foment que indique quines actuacions té previst realitzar en este tram per a evitar la proliferació d’accidents de trànsit i disminuir així la seua sinistralitat.

Cal recordar, que segons l’Informe RACE 2013, la variant inacabada Cullera-Favara de la A-38, és tram de carretera d’Espanya que més víctimes mortals i ferits per accident de trànsit va enregistrar al període 2010-2012. Concretament, 8 morts i 29 ferits, xifra que és ara encara més alta a falta de l’actualització de dades dels dos últims anys, quan han anat repetint-se estes lamentables situacions.

A més a més, el RACE classifica este tram com el huité més perillós de tota la xarxa viària de l’Estat. Recentment, en una visita a Favara, la consellera Isabel Bonig va desestimar la finalització de l’autovia en considerar massa alt el seu cost, uns cent milions d’euros.

El secretari general dels Socialistes de la Ribera Baixa, Jordi Mayor, ha instat al PP de la comarca a què done suport esta iniciativa. “Tenen l’oportunitat de demostrar que per damunt dels interessos del seu partit estan els dels veïns de la Ribera”, ha assenyalat.

Cal recordar que també el Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats ja ha enregistrat una pregunta dirigida al Ministeri de Foment perquè aclarisca la situació actual i el futur d’esta necessària i perillosa carretera, amb la finalització de la qual es posaria fi a la necessitat de transitar per la vella N-332 de forma obligatòria a bona part de la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here