El MIM de Sueca alça el teló amb l’actuació estelar d’Avner Eisinberg «The eccentric»

0
399

Des de demà dimecres i fins a diumenge que ve 21 de setembre, Sueca alça un imaginari i immens teló per tal de convertir la ciutat, les seues sales i carrers, en l’escenari de 14 propostes escèniques centrades en el gest, el llenguatge físic i corporal. La Mostra Internacional de Mim (MIM) iniciarà la celebració del seu 25é aniversari amb un programa pedagògic, audiovisual, musical i escènic, on el públic tindrà l’oportunitat única de vore actuar Avner Eisinberg “The eccentric”, el millor clown d’EE.UU.

La Jove Companyia d’Entrenament Actoral-Teatre de l’Abast serà l’encarregada d’obrir, a les 19:00h al Centre Municipal Bernat i Baldoví, la nova edició del MIM. Ho farà amb una classe oberta, lliçó reservada cada any per a especialistes que exposen, des de les taules, la seua visió i teories del món de l’escena. En ella faran partícips el públic i els professionals del sector del seu mètode de treball fonamentat en els principis del teatre físic. Principis a través dels quals es recuperaran alguns dels continguts que en el seu moment van transmetre els mestres que van inaugurar pedagògicament, i a través d’aquests 25 anys, el festival: Jacques Lecoq, Antonio Fava, Eugenio Barba, José Monleón, Yves Lebreton, Sonja Kehler, etc.

Després de la Classe oberta s’estrenarà el curtmetratge-documental 25 anys de MIM, dels periodistes Eugeni Alcanyís i Mari Carmen Redondo. Un treball que repassa la història del festival, a través d’imatges d’arxiu, des de la iniciativa del col·lectiu Lluna Plena Teatre que, el 1990, va organitzar una mostra especialitzada en teatre gestual, fins a la consolidació d’aquest com un dels més importants d’Europa. I posarà la banda sonora a aquest primer esdeveniment l’estrena de la composició musical MIMt-i-cinc, creada pel jove Borja Granell i interpretada per la banda del mateix nom, ambdues creades ex profeso per a aquesta efemèride.

A continuació, a les 20:30h i ja en l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament, la companyia madrilenya HuryCan representarà Te odiero, a la qual li seguirà, en el mateix espai i per a inaugurar la matinada, Je te haime. Dues peces que arriben per primera vegada a la Comunitat Valenciana per a qüestionar, a través de l’expressió física, la comunicació elemental mitjançant el moviment. Cossos que qüestionen els seus límits de trobades i desacords per a intentar transformar el món i reinventar-se a partir de la confrontació escènica.

La Sala d’Exposicions Els Porxets acollirà, per la seua banda, a les 20:45h, la inauguració de l’exposició 25 anys de MIM, de carícies i records, on es podran trobar molts dels records, deixalles i detalls físics que han acompanyat al quart segle del festival: tríptics, catàlegs, litografies dels artistes que han dissenyat el cartell del festival, pancartes, el curtmetratge Timelapse MIM d’Eloi Càrcel, l’escultura MIMporta, que procedeix de l’Expovisió Antològica de Poegrafies de J.I. Grau realitzada a la 21a MIM, el vídeo Moi, J’attends, de l’Arxiu de gestos emocionals de J.A. Portillo de la 22a MIM, xocoMims, MIMsamarretes, cavaMIM, etc.

El colofó escènic d’aquesta primera jornada “mimera” tindrà lloc a les 23:00h al Centre Bernat i Baldoví i el protagonitzarà l’aclamat i guardonat clown nord-americà Avner Eisenberg “The eccentric”. El reconegut pallasso, acròbata, mim, malabarista i mag -al que molts recordaran pel paper que va interpretar de la Joia del Nil al costat de Kathleen Turner i Michael Douglas a la pel·lícula del mateix títol- representarà Desafiant la gravetat. Un espectacle estrenat a Broadway el 1984 i del que enguany es compleixen 30 anys ininterromputs d’actuacions per tot el món, que va triomfar a l’11a MIM al mateix escenari que es representarà demà. Un muntatge que expressa el màxim a través del mínim, on Eisenberg bolca la seua capacitat d’inventiva amb un

Avner Eisenberg

humor transgressiu que mostra un món boig i desestructurat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here