Compromís a la Ribera inicia el curs polític a Algemesí

0
328

Amb la celebració d’una assemblea formativa a Algemesí el passat dissabte dia 13, a la que van assistir prop d’un centenar de persones en representació de 30 col·lectius de la Ribera i

Foto: arxiu

d’altres comarques convidades – com la Plana, l’Alcoià, l’Horta, la Vall d’Albaida o el Baix Vinalopó-, Compromís ha obert el curs polític a la Ribera. Donant la benvinguda al nou col·lectiu constituït a Riola.

L’obertura del curs polític amb una sessió formativa, s’emmarca en l’idea de Compromís de preparar als seus quadres per al canvi de govern i de polítiques al País Valencià, i amb la consideració que la formació política i econòmica és vital per a traure el País i la Ribera de la crisi, lluitar contra l’atur, millorar el medi ambient i recuperar la dignitat del País Valencià.

La primera sessió tractava de “Comunicació estratègica” i en ella se pretenia donar idees per al debat polític i l’estratègia a seguir als pròxims mesos. Basades en la necessitat de derrotar democràticament al PP en totes les Eleccions del 2015 com a partit culpable de la degradació política, la corrupció i el sofriment que han provocat en molts valencians i valencianes les seues polítiques. I en eixe sentit oferir Compromís com l’eina més eficaç per a fer-ho, donades les característiques de decència política, de força plural, horitzontal, democràtica, oberta, participativa, alegre i combativa, com ho son les dones i els homes de la Ribera i del País Valencià.

Al mateix temps posar de relleu, la necessitat d’articular alternatives de govern tant a la Generalitat Valenciana, com als ajuntaments, per a les que Compromís estem preparats.

La segona part versava sobre “Propostes econòmiques d’àmbit local”, amb la idea que Compromís és ja una clara alternativa de govern a molts ajuntaments de La Ribera. Hem d’anar pensant què farem quan ens toque governar els nostres pobles i ciutats. Per aixó hem volgut començar el curs polític capacitant-nos en propostes econòmiques realistes que podem fer des dels nostres col·lectius per a superar la crisi que vivim i recuperar el treball i la felicitat dels ciutadans de la Ribera. Propostes basades en la sostenibilitat ambiental, la millora energètica, el turisme ecològic, l’agricultura i citricultura ecològica, el suport a les petites i mitjanes empreses, el desenvolupament dels serveis públics…

Una vegada més Compromís a la Ribera posa l’accent en els problemes de la comarca i de la gent, que és el que hem de fer les organitzacions polítiques en un segle XXI que ha començat amb una crisi molt gran del sistema capitalista i on els bancs i els poderosos estan segrestant la democràcia. Hem de tornar el poder a la gent, passant de la democràcia de baixa qualitat a la recuperació d’una democràcia social i participativa, que estan demanat molts homes i dones de La Ribera i del País Valencià.

Compromís Ribera Alta
Compromís Ribera Baixa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here