EU exigeix a l’alcaldessa d’Alzira més mesures socials en la fiscalitat municipal

0
281

Des d’EU emplacem l’equip de govern que al llarg d’aquest mes de setembre, que comença a elaborar-se el nou pressupost, realitze unes primeres propostes per a incloure més mesures socials en els impostos i tributs municipals, especialment adreçades a aturats i aturades o aquelles famílies que pitjor estan passant-ho.

Des del col·lectiu d’EU d’Al

Iván Martinez

zira celebrem que, per fi, l’Ajuntament d’Alzira no cobre la plusvàlua als afectats per les dacions en pagament, que, tot i perdre la vivenda en favor dels bancs, damunt havien de fer-se càrrec dels impostos (més de 200 famílies només a la nostra ciutat). Cal dir que des d’EU-Alzira hem exigit açò mateix des del 2011 en diverses mocions i també en les ordenances fiscals, però la Sra. Bastidas i el PP han votat fins ara en contra. Es tracta, com s’ha demostrat, d’una mesura possible, justa i necessària.
Segons Ivan Martínez, portaveu municipal d’EU-Alzira: “com han fet altres ajuntaments on governa EU, tornem a demanar que s’estudie la manera d’imposar sancions a aquelles entitats bancàries que mantenen immobles buits en la nostra ciutat.”
Des d’EU-Alzira, a més a més, instem a una “tarificació social” també en altres impostos i taxes municipals, és a dir, que pague més qui més té i qui tinga menys ingressos, menys. Hui per hui no es dóna açò en gran part dels gravàmens municipals: com ara en la major part dels serveis municipals (ludoteques, cursos, activitats, piscina i altres centres esportius), i línies de subvencions per a aturats en IBI, impost de vehicles, etc. Ho hem reclamat en diverses ocasions, també que es fera un estudi del seu cost, però fins al moment l’equip de govern no ho ha considerat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here