Destacades personalitats donen suport al manifest d’Iniciativa Animalista

0
313

El Grup d’Estudis d’Etnozoologia, integrat a l’Institut Català d’Antropologia, s’ha adherit al “Manifest d’Algemesí: que la tradició no impedisca el progrés”.  El Grup, coordinat per l’antropòloga i investigadora Mara Martínez Morant,   té com a principals objectius propiciar un espai de reflexió, discussió i recerca sobre els usos, les relacions i el lloc que ocupen els animals a la societat, tenint en compte les estructures de gènere.

Aquesta adhesió s’afegeix a les provinents del món de la ciència i la investigació, entre les que cal destacar la dels biòlegs Jordi Balaguer i Joan Nàcher, la patòloga Julia Garcia, la sociòloga Glòria Tello, la historiadora Helena Escoda, la jurista Anna Mulà o el primatòleg Miquel Llorente, president de l’Associació primatològica espanyola.

També s’afegeixen a tot el conjunt de signatures de diputats i diputades encapçalades pels i les representants de la ciutadania a les Corts Valencianes Enric Morera i Marga Sanz, i a l’Europarlament per Jordi Sebastià i Marina Albiol.

Altres signatures significatives són les de Natxo Serra responsable àrea medi ambient Grup Parlamentari Compromís i Antonio Arnau del Consell Polític Nacional d’EUPV així com les assemblees comarcals de l’Horta i la Ribera del sindicat COS i Ecologistes en Acció del País Valencià.

La major part de la societat no manté cap vinculació amb la tradició de torturar animals com a forma d’entreteniment o d’expressió festiva.  I, encara menys, amb extrems com el que representen les jonegades cadafaleres d’Algemesí.  Les adhesions al manifest són una mostra de tot plegat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here