Guanyadors dels XII Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo

0
480

La Casa de la Cultura de Benimodo, va ser l’escenari, el passat dissabte, de l’entrega d’uns Premis Literaris, que feia mes de 15 anys, que no es convocaven, Paco Teruel i Machí alcalde de Benimodo, es va comprometre l’any passat al commemorar  l’any de Vicent Andrés Estellés, que per al curs 2013/2014, tornaria a posar en marxa els Premis.

Benimodo, està recuperant tradicions que s’havien deixat de fer, com les danses, i ara els Premis Estellés, i que el seu alcalde, Paco Teruel, digué que, “encara queden mes coses que no es deuen d’oblidar, ni de perdre, sinó, recuperar-se per a que els joves, coneguen les tradicions dels seus avant-passats.”

.- 12 Premis Literaris, Vicent Andrés Estellés

En l’auditori de la Casa de la Cultura, amb la major part dels guardonat, amb les seus famílies i alguns professors,

Entre els assistents, es trobaven, Carmina Estellés, filla, Vicent Añó, gendre, Vicent i Isabel, nets (fills de Carmina), Rafael Armengol, Didín Puig, una gran amiga de Vicent Andrés Estelles, i la “inductora”, de que recalara en Benimodo, ben a prop de s’ha casa.

 

Rafael López Andrada, ha sigut el conductor d’aquest acte,  ha donat la benvinguda als assistens, i posteriorment als membres de la taula, presidida per Paco Teruel, i als,

Membres del Jurat: Xavier Hervàs, Enric Ramiro i Ernest Llorca.

A continuació, s’ha fet entrega a la dissenyadora del cartell, Esther Cerdá Garrido, jove promesa de Benimodo,  per part de Paco Teruel.

Els membres del Jurat, l’alcalde i Carmina Estellés, foren els que donaren, els corresponents premis als guardonats. En primer lloc, als,

.- Guanyadors de Poesia

1er Premi. Dotat amb 400€

.-Laura Esplugues Alcover –obra: “Somnis” -IES  “Eduardo Primo Marqués”- Carlet

.- Laura, després de dir unes paraules, ha llegit la seua poesia, “Somnis”

2on Premi. Dotat amb 250€

.- Iván Girona Lozano – obra: “Mort, com ets?” – IES Almussafes

3er Premi. Dotat amb 150 €

.-  Mercè Cerdà Oller – obra: “Et mire” –  IES “Pere d’Esplugues”-Pobla Llarga-

Mencions,  per a la publicació, els treballs de poesia presentats per:

4t.-  María Durà Sanz – obra: “La seua vida, la meua vida” – IES “Eduardo Primo Marqués”, Carlet.

5é.- Marc Donate Martínez – obra: “Els comediants” –  ’IES “La Devesa”, Carlet.

6é.- Jorge Duart Baltasar – obra:(sense títol) – IES “La Devesa”, Carlet.

A continuació, els:

.- Guanyadors de Narrativa Curta

1er Premi. Dotat amb 400€

.- Carmen Campo Lerma – obra: “Sóc una princesa” – IES  Almussafes

Carmen, ha llegit una part de la seua obra, “Soc una princesa”.

2on Premi. Dotat amb 250€

.- Àlex Alós Clérigues – obra: “Pluja” – IES Almussafes

3er Premi. Dotat amb 150€

.- Ferran Morenilla Galán – obra: “Hugo”  –  IES “Vicente Gandía” Villanueva de Castellón

Mencions,  per a  la publicació dels treballs presentats per:

4t.- Carlos Gomis Olcina  – obra; “Auxili” – IES “Arabista Ribera”, Carcaixent.

5é.- Anna Méndez Machí – obra: “Les meravelles d’un amic”, – IES “Eduardo Primo Marqués”, Carlet.

Opinen els Guardonats

Laura Esplugues Alcover.- “Es un treball que ens van ficar per l’escola, i després l’enviaren ací, no m’heu esperaba per a res”

¿En que t’has basat la poesia, “Somnis”?

“en el que sentia, en ixe moment, simplement escriure un sentiment. Pense que la poesia no es contar una historia. No importa el que diga la poesia, es el que u porta dins, i cadascú heu pot explicar de diferent forma, el mes important es el sentiment. La vaig fer, en va agradar, i la vaig deixar aixina”

Carmen Campo Lerma.- “Soc una princesa”, tracta el que es una persona, un personatge en general. Té quelcom de vorer en princeses, però no com entenguem per una princesa. Es que jo volia escriure  en ixen moment, però,  m’agradaria perfeccionar en un futur. Lo vaig fer, fa 5 mesos”

Àlex Alós Clérigues.-Pluja”, es una reflexió, basada en un record, de quan era xicotet, té un poquet de tot. No es una anècdota, ni res que passés, sinó que em quedava mirant les gotes les gotes d’aigua quan plovia, tènia llavors 7/8 anys.”

Iván Girona Lozano.- “Mort, com est?, es un recorregut poc a poc, com la mort va arribant a una persona, fins arriba al final. Sempre solc escriure sobre temes amargs, perquè son molt amplis.”

Ferran Morenilla Galán.- “Hugo”, en vaig inspirar en un programa de televisió, on vaig vorer a una família, que va tindre la mala sort, de tindre 5 fills autistes. És una història real, no fictícia, Hugo es u dels fills”

Ferran, “la vaig escriure en 3er d’ESO, i la vaig presentar, perquè pujava nota.”

¿Penses escriure altra?

“Si. Pense que si les coses no ixen bé, ser escriptor es una bona idea.

El nivell de les obres, segons ens comentà Didin Puig, que ha sigut assessora, junt a Rafael López, a petició de l’alcalde,  que “el nivell de les obres en general, ha sigut molt alt, i ha sigut molt difícil la elecció dels guanyadors.”

A mes, hi hauria que tindre a compte que s’havien presentat, 110 obres, 32 en Poesia, i 78 en Narrativa Curta, per a un Premis Vicent Andrés Estellés, que feia 15 anys que no es feien.

Eduardo Sala/Riberaexress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here