Ortells de Sueca guanya el «Premi València de Poesia» convocat per la Diputació

0
367

Salvador Ortells i Miralles,(Sueca,1977,  amb “Els mots ferits”, ha sigut el guanyador del  “Premi València de Poesia”, en valencià que convoca la Diputació de València.

Ortells, és diplomat en Magisteri i llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, a més de titulat en el Màster d’Assessorament Lingüístic i Cultura Literària de la Universitat de València i la Universitat d’Alacant.

Ha col·laborat en diversos mitjans de de premsa escrita i revistes literàries com «Quadern» d’El País, «L’Espill», «Caràcters i Lletres Valencianes».

En l’àmbit de creació literària ha publicat el poemari «Quan el cel és tanka» (PUB, 2007) amb el que va obtindré el premi Bancaixa-Universitat de València.»

 

El Jurat qualificador del premi literari «València» de Poesia en valencià, presidit per la diputada de Cultura de la Diputació de València, María Jesús Puchalt, i compost per Antoni Martínez, Carles Duarte, Josep Antoni Fluixà, Josep Piera i Gaspar Jaén, ha seleccionat l’obra, “Els mots ferits”, de Salvador Ortells, com a guanyadora.

 

Els reballs presentats a la convocatòria de Poesia en valencià –un total de 20– el jurat ha valorat les quatre obres seleccionades pel comitè de lectura.

«Els quatre llibres eren molt defendible com a guanyadors, hi ha hagut debat entorn de dos títols i finalment hem seleccionat ‘Els mots ferits’, una obra ben treballada des del punt de vista formal, de ritme intens i gust clàssic, construïda des d’una exigència i compromís cap a la literatura», ha destacat el portaveu del jurat, Carles Duarte.

 

“Bellesa i tensió emotiva”

Segons el jurat, en el poemari de Salvador Ortells hi ha bellesa i tensió emotiva.

«Es un llibre unitari, ben treballat formalment, de ritme intens i gust clàssic, que conté una reflexió sobre l’acte creatiu i que fa de l’absència, l’enyorança i l’evocació de l’amor perdut l’eix líric de l’obra».

 

El guardó està dotat amb 10.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora corre a càrrec de l’editorial Bromera.

 

Eduardo Sala/Riberaexpress.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here