Cap a una Alzira Social / Opinió: Iván Martinez

0
384

Prompte assistirem a un torrent d’anuncis, promeses o un maquillatge encara més exagerat de la falsa recuperació, també a en l’àmbit municipal, a mesura que s’acoste la data de les eleccions. Això no obstant, la situació econòmica i les seues conseqüències socials són molt pitjors que en el 2011, després d’estar colpejats per 8 anys d’una dura crisi insuportable. No en va, des d’EU hem parlat en diverses ocasions d’una “legislatura perduda” a tots els nivells.

Més enllà d’això, necessitem unes altres polítiques en el temps que queda, no es pot esperar més. Resten encara nou llargs mesos, uns pressupostos a aprovar i no ha de de desaprofitar més ocasions el govern local per assentar unes altres bases per fer front als problemes que tenim.
Des d’EU-Alzira anem a continuar insistint en algunes de les principals propostes que hem defensat en tots aquests anys:
1. Cal dotar de majors recursos a les polítiques d’ocupació. A Alzira hem passat de destinar quasi 3 milions d’euros en el 2009 a poc més d’1. Aquesta retallada ha sigut provocada per la Generalitat en gran mesura, però es podia haver dedicat la major part de la pujada d’impostos i de l’IBI (més de 500.000 euros cada any) a polítiques de treball.
2. Més polítiques de serveis socials. Hem assistit a un augment considerable cada any de famílies alzirenyes que han de recórrer a ajudes assistencials i també a menjadors escolars en estiu. Cal posar en marxa les instal·lacions del menjador solidari en el CPC de l’Alquerieta i també s’ha desaprofitat l’antic García Sanchiz que tenia menjador (i que ha costat la seua rehabilitació 300.000 euros). També hem requerit un Pla contra la pobresa energètica, per a aquelles famílies que no poden ni arribar a pagar els rebuts de la llum, que es pot sufragar amb part dels plans de modernització local.
3. Unes altres polítiques de vivenda. El Projecte Alzira Social porta gastats quasi la meitat dels diners (d’un total de 400.000 euros pressupostats) a la compra de cases ruïnoses que no volien els bancs. Fins ara només hi ha tres cases acabades, en més d’any i mig. Reivindiquem una Agència de Lloguer Local, que pose més vivendes a l’abast davant el greu problema que tenim, a compte d’eixos diners.

Són necessàries unes altres polítiques que vagen a l’arrel dels problemes de moltes i molts dels nostres veïns. Hem demostrat que es poden quadrar els pressupostos d’una altra manera i tractant de servir a la majoria de la societat. Que és possible caminar cap a una vertadera Alzira Social. I això és el que anem a continuar defensant.

 Ivan Martínez Araque
Portaveu municipal d’EUPV-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here