Canal 9 i la presència per sorpresa de Fabra en Algemesí

0
314

El president de la Generalitat Alberto Fabra es va presentar per sorpresa, i gual que la tempesta, en la Festa de la Mare de Déu d’Algemesí. No havia sigut anunciada la seua presència fins el punt de desconèixer que anava a presidir la Processó de les Promeses des del balcó municipal ni l’opoasició ni els mitjans de comunicació. Un muixeranguer avisà a este mitjà de comunicació, «està Fabra, erenprop de les deu i mitja de la nit del dissabte quan tot el món, creients i no creients, pregaven perquè la pluja parara.

La Mare de Déu de la Salut va atendre tanta pregària i tot just a les 11 de la nit parà de ploure. Els Amics de la Muixeranga, com és tradicional, obriren la processó amb una de les danses més antigues que practiquen l’anomenada, «El ball», ben enlluminada pels ciris.  Tot seguit i davant del mateix president del Consell els muixeranguers dirigits per José Vicente Donat com si volgueren donar les gràcies al cel, feren laa figura més elevada del seu ample repertori; l’alta de sis que va merèixer les felicitacions i els aplausos de tots els presents.

Però tot i el secretisme de Fabra un ballaor tingué e

El ballaor atrevit el passat dissabte

ncara temps d’improvisare un cartellet per preguntar-li a la mà`xima autoritat valenciana per la desapareguda RadioTelelvkisió Valenciana (RTVV), «Fabra i Canal 9?» al que el president contestà amb un lleuger moviment de cap.

Alberto Fabra baixà del balcó per veure, a peu de plaça, l’eixida de la patrona d’Algemesí de la basílica de Sant Jaume, però no la va acompanyar durant el recorregut, amb el mateix sigil que havia arribat s’en va anar, no sense que algú li recordara el tancament de tan important mitjà de comunicació valencià.

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here