José Vicente Donat: «Estava molt més nerviós per la pluja que per debutar com a mestre»

0
392
La patrona d’Algemesí a l’eixida de la basílica
La Nova Muixeranga

José Vicente Donat, un moliner de 50 anys, debutà oficialmentc com a mestre muixeranguer en la Festa de la Mare de Déu de la Salut el passat diumenge, davant el president de la Generalitat i amb la muixeranga més complicada i elevada de totes, l’alta de sis.

Culminada la impressionant torre davant l’Ajuntament, Donat explicà a Riberaexpress que va patir «més nervis per la pluja que pel debut», i és que la impressionant tempesta que caigué sobre Algemesí i la resta de la comarca va endarrerir la Processó de les promeses una hora i estigué a un pel de ser suspesa. Mentre xerraven amb ell no parava de rebre felicitacions; «la veritat és que tots els companys m’han donat molts ànims» deia amb cara de satisfacció i mirant de reull el cel, perq

Muixeranguers fent l’alta de sis el diumenge

José Vicent Donat mestre de la Muixeranga

uè encara queia alguna goteta.

Muixeranguer des de fa 37 anys ha reconegut haver aprés «molt» dels dos grans mestres que l’`han precedit, Tomás Pla i Juan Beltrán. Des d’enguany és el mestre d’una colla formada per 402 membres i d’una dansa que ancestral valenciana que forma part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here