Llistes d’espera de 10 dies al Centre de Salut de l’Alcúdia

0
368

Compromís per l’Alcúdia denuncia que les retallades continuen afectant la qualitat del servei i exigeix el ple funcionament del centre

 

No té cap justificació que en ple mes de setembre els centres estiguen tancats per les vesprades i no es cobreixent el 100% de les baixes

La política de retallades aplicada del Departament de Salut de la Ribera durant l’estiu es  prolonga durant aquest mes de setembre, amb el poble a ple funcionament. No té cap justificació que aquesta situació continue quan les persones ja estan en la localitat i les classes començades des del passat 3 de setembre.

Malgrat això, la pràctica de no cobrir, més que parcialment, les baixes produïdes o les vacances dels metges titulars està ocasionant aquest dies que a distints pacients se’ls estiga donant hora per a medicina general al cap de 8 o 11 dies, ja que no s’han cobert la totalitat de les baixes produïdes.

Compromís ha pogut comprovar que pacients que demanaven hora per al substitut de medicina general el passat 3 de setembre l’han obtingut per a l’11 de setembre, i qui demanava hora el 4 de setembre l’han citat per al dia 15.

Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, demana que el nivell de prestació durant l’estiu, però especialment en aquest mes de setembre siga del 100%. Cada vegada està més clar que aquestes retallades són les conseqüències del model de privatització de la sanitat, que a la Ribera a partir d’ara serà gestionat per una empresa privada nord-americana. La prioritat és l’obtenció de beneficis econòmics per damunt de la qualitat de l’atenció sanitària. El model que funciona és el de la sanitat pública, universal i gratuïta, va concloure el regidor de Compromís.

Ja el passat mes de juliol, l’Ajuntament de l’Alcúdia, va aprovar, amb el vot en contra del PP, una moció de Compromís denunciant la situació al Centre de Salut de l’Alcúdia i de l’Hospital de la Ribera a l’estiu com a conseqüència de les retallades injustificades, mal anomenades mesures «d’optimització de recursos», que han agreujat la situació del passat any, de manera que al tancament de les vesprades cal afegir que ha baixat el percentatge de les substitucions durant l’estiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here